Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Защо Манолова се отказа от 70 000 лв. годишен доход като омбудсман? Като кмет би взела около 30 000

Мрежата

Защо Манолова се отказа от 70 000 лв. годишен доход като омбудсман? Като кмет би взела около 30 000

Защо Манолова се отказа от 70 000 лв. годишен доход като омбудсман? Като кмет би взела около 30 000 - Tribune.bg
Снимка:

Кандидат-кметът има 227 565 лв. заеми към банки

„Как Мая Манолова ще управлява общинския бюджет от 2 млрд. лв., щом нейният личен е МНОГО НА ЧЕРВЕНО – ЛВ. ЗАЕМИ ПРИ 28 000 ЛВ. СПЕСТЯВАНИЯ, както е декларирала пред КПКОНПИ?“, пита сайтът „19 минути“.

Още повече:

Кметската заплата от 2500 лв. е нещо равно или доста близко до сумата, която Мая Манолова всеки месец трябва да плаща по своите кредити, които е декларирала официално пред КПКОНПИ: 196 000 лв. и 31 565 лв.

В тази връзка възниква елементарният въпрос: Защо ѝ е да се откаже от 70 000 лв. годишен доход, колкото е декларирала като омбудсман, за да отиде на 30 000 лв. като кмет? С какво смята да компенсира острия финансов недостиг в личните ѝ сметки? Особено при къща, апартамент и огромен офис на ул. Алабин за поддържане.

Мая има ход – може веднага да предложи да се вдигне нейната заплата на кмет, ако я изберат, до максимума от 4000 лв. Но, първо, това трябва да мине през гласуване в Столичния общински съвет, а там тя няма да има нито 1 съветник, понеже е издигната от Инициативен комитет и това е пречка по закон.

Ще мине ли такова увеличение при очакваното мнозинство на ГЕРБ и ВМРО и как народен трибун ще го оправдае пред майките на деца с Даун, на които отне минималните заплати за асистенти с внесения от нея уж в тяхна полза проектозакон, или пред инвалидите с над 95% увреждане, на които същият този закон на Мая от Нова година ще взема по 99,50 лв. месечно, ако искат да продължат да имат асистенти, които без друго ги плаща Европейският съюз?

Попитана от 19 минути кой и как финансира кампанията й, Мая Манолова ни отговори, че сама го прави!

Как? Ами тя в момента е безработна.

Кредитите ѝ са взети през 2018 г. или поне в декларацията за миналата година ги е вписала, което е много време преди да обяви кандидатурата си за кмет и тя самата обясни, че е инвестирала в имоти. Семейството ѝ поддържа къща, апартамент, огромен офис на ул. Алабин в сърцето на София.

Откъде други доходи? Защо не са декларирани пред КПКОНПИ?

Това са много сериозни въпроси, особено на фона на похарчените от началото на кампанията стотици хиляди левове по нея, без да са обявени дарители.

Не изглежда прозрачно – нещо, за което тя декларира, че се бори!

Вероятно има обяснение? Какво ли?


Коментари (1)

АЛО, КОСТИНБРОДСКА Тъй като често използваните думи са "народът", "за хората", аз също си позволявам да попитам: 1. Нямаш право да говориш от мое име, без съгласието ми! Как дъщеря й закупи жилище в центъра на С-Я за 100 000 евра, със скромна заплата? 3. Защо Топлофикация е платила на сестра ГАЛЕВА известните 700 000? 4. Какви и от къде е получавала корупционни суми като омбудсман, криейки се зад фасадата "в защита на гражданите"? Имам чувството, че страхът и от ББ Е голям. Без неговата подкрепа, щеше да бъде омбудсман на куково лято. НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО! КОСТИНБРОДСКА Е ОПЕРИРАНА ОТ МОРАЛ И ДОСТОЙНСТВО, НО УМЕЛО Е ФАЛШИФИЦИРАЛА ДИПЛОМАТА СИ! ПОПУЛИЗМЪТ Й Е ФАЛШИВ, КАТО САМАТА НЕЯ! С ИМПЕКСОВА лягат и стават с името на ББ. Това означава, че ББ Е НА ПРАВ ПЪТ! 7 г. опази хазната от КРАДЛИВИТЕ комунистически ръце. ПОЗДРАВЛЕНИЯ! Интелигентните Софиянци ще запазят синя София с г-жа ФАНДЪКОВА! РЕСПЕКТ И УСПЕХ!
14.10.2019 22:09 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати