Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Журналисти: Радев обърка „будители“ с „подбудители“

Мрежата

Журналисти: Радев обърка „будители“ с „подбудители“

Снимка:

Поздравът на Румен Радев към протестиращите по повод Деня на народните будители му навлече нови критики в социалните мрежи.

„Всеки от непримиримите, който със светлината на телефона си се вля в морето от светлини тук, на площада в София и в много други градове в цялата страна, беше будител“, се казва в обръщението на държавния глава.

Журналистите Соня Колтуклиева, Недялко Недялков и Владимир Зарков бяха безкомпромисни към непремерения поздрав на президента.

Соня Колтуклиева

След година, през ноември, България ще има нов президент. Той няма да се казва Румен Радев. Скоро, след като излезе от “Дондуков”2, Румен Радев ще бъде забравен.

Чудя се с какво ли, все пак, ще свързваме името му?!

С мрачните речи; с подбудителския-метежнически юмрук; с изгонването от Естония; с котешкия СПИН и тоалетите на жена му; с първо-не-после-да на “Грипен”-ите; с фразата: “Имам по-голямо доверие на Васил Божков, отколкото на обвинителите му”; с генералите, натръшкани след военно парти от Ковид19 (който е измислен от правителството, разбира се), с ментора му Решетников, генерал от КГБ.... има с какво, не е като да няма.

Недялко Недялков

Навръх деня на будителите и в разгара на националната трагедия с ковида Майор Майор от „Дондуков“ 2 пак сквернослови, вместо да се смири.

Пак размахва юмрук, вместо да подаде ръка.

Будителите според него били протестърите от площада. И майките с увреждания.

Не лекарите, които отдават живота си, за да спасят животи.

Не учителите, които измират по класните стаи в очакване на неидващата линейка.

Не писателите, актьорите и музикантите, останали без поминък и публика.

Не те, бе - а протестърите! Масовчиците от „Българското лято“ на Васил Божков, които разнасяха ковчези, провесваха бесилки, блокираха кръстовища, спираха тока в метрото, нападаха майки в колите им, псуваха доценти пред БНТ, оскверняваха архитектурни паметници и черкви, ужасиха мислещите хора с безпросветния си фанатизъм и агресивна посредственост...

В съзнанието на Майор Майор всичко е подменено, объркано. Всичко е комплекс. Лошото е, че се мъчи да наложи подмяната като държавна политика.

Най-точно го е описал, разбира се, Джоузеф Хелър:

„Някои хора се раждат посредствени, други постигат посредственост, на трети посредствеността се налага отвън. Майор Майор бе придобил посредствеността си по трите начина.

Дори между съвсем незначителни хора той се отличаваше със своята незначителност и на всички, които го срещаха, той винаги правеше впечатление с това, че с нищо не прави впечатление.

Тъй като нямаше нищо, в което да се прояви добре, Майор Майор се бе проявил добре в училище. В университета гледаше така сериозно на учението си, че педерастите мислеха, че е комунист, а комунистите подозираха, че е педераст...“

Владимир Зарков

Румен Радев днес поздравил българите с Деня на Будителите.

Чудесно! Но не съвсем…

За Мунчо днешните будители били:

-платените от Оловното трио

-четирите майки на МаяМа, дето живеят на гърба да болните си деца

-оня хахавия адвокат, който спря метрото и за малко да изтрепе маса народ

-двамата селяни, които опитаха да измъкнат от колата и набият майка с деца

-клошарите, живели в Орлов град

-дивата реститутка, пробвала да запали полицаите с балите слама

Зеленият чорап пак се е объркал много!

Тези не са будители, тези са подбудители. Като него!

Някога будителите са обединявали народа!

Днес подбудителите с вдигнат съветски юмрук насъкват брат срещу брата, син срещу бащата!

Ех Мунчо, що ти ти трябваше да се обаждаш.

Лежи си до Деса и си спазвай карантината, че много не ти остана! От мандата де…  


Коментари (12)

ТЕРОРИСТЪТ РАДЕВ ДНЕС ПРАЗНУВА ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ ОТРОВИТЕЛИ.!!....................................................... ПОЗДРАВИЛ Е ВСИЧКИ УЧАСТВАЛИ В ОТРАВЯНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ...
НО ЛЕКАРИТЕ, КОИТО СА НА ПЪРВА ЛИНИЯ ВЕЧЕ ИЗНЕМОГВАТ..
ДА ВЗЕМАТ НЕЩАТА В СВОИ РЪЦЕ.......
01.11.2020 14:46 / Отговор
Той не е виновен Че ние избирателите му дадохме тази власт. Не можахме да преценим добре затова ще го търпим този урко, дано се поучим от тази грешка
01.11.2020 16:15
анастас !!!

Фатмашки Бичмета => Факаме всякакви.

А най-лесно е да преебеш Фатмак-Копанар от село Славяново.

НЕКА ДРУЖНО СА ЗАПЕЕМ:

SON of a BITCH - MADE for RUSSIA

https://youtu.be/aMgx6jQUBpI

KISS MY ASS
01.11.2020 18:48
коментар До "той не е виновен" да ви кажа честно аз за бсп никога не съм гласувал, та ако ще и за президента им, който и да е той ми е абсолютно без значение!Така, че .....!
01.11.2020 21:59
Абе Трибуне, защо ги качвате тези пикльовци на този свят празник? Те са подлогите на властта.
01.11.2020 14:49 / Отговор
Отговор Явно за някои тъпи комуноиди, милион и триста хиляди български избиратели са били "подлоги"! Много "смели" станахте бе, откакто ви захрани ...Черепа!
01.11.2020 14:54
Уфф! tribune. ли ви е виновен за падението на нещастника от Дондуков 2?!?
Мунчо е девалватор на всичко свято в България!
01.11.2020 14:56
Bad Co Не съм сигурен дали е Майор Майор , или Шайскопф ! Със сигурност има "мухи " в очите и няма как да прогледне, но и че цялата му глава е пълна с мухи му пречи да осъзнае ,колко е кух!
Продължавам да мисля ,че съветниците му си правят гаргара с него, и го пускат пускат на пързалката да видят , дали изобщо ще се усети колко е кух ? Или може би речите му ги пише другата героиня ..."Мурвата на Нейтли" ?
01.11.2020 14:50 / Отговор
кесо Румбата изглежда пак е взел някой евтин възбудител щом и в деня на народните будители ръси обичайните си простотии. Те естествено се харесват на червените простаци около шадравана пред президентството, но за нормалните българи възхваляването на червената улична гаменория е обидно и за истинските народни будители, и за тях.
01.11.2020 15:00 / Отговор
стефан *
Човек трябва да мисли като говори, особено пък, ако е и президент.
Да сравниш метежници, искащи да минат за протестъри, с Партений Павлович, Христофор Жефарович, свети Паисий Хиледарски, свети Йоан Рилски, …, е меко казано скудоумно. Оскъдно на ум, значи.

Понеже президентът не е глупав, каква ли е мотивацията му да придава важност на банални плиткоумници, водещи болни деца като панаирджийски мечки посред нощите?
И с какъв диоптър съзря „море” от светулки? Защо един президент правоиреверанс на Трима натровени с болни амбиции имбецили?

Ако светещи с телефон на мегдана са будители, какви са медиците, учителите, духовниците?

Точно така, президентът ги сепарира и им каза мълчаливо, че са петият крак на магарето, само защото не не припяват на Череп, Мангъров, Бабикян, Хаджигенча, Минеков, Манолова и каре дегенерати и духовни кастрати.

А защо прави това, аз не искам да знам, намирисва ми на вдтетеняване и инатлък.
01.11.2020 15:41 / Отговор
Да си го кажем направо Ами, глупав е! Няма друго обяснение!
01.11.2020 18:14
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още