Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Всеки от непримиримите, който свети с телефон на площада, е будител

Политика

Радев: Всеки от непримиримите, който свети с телефон на площада, е будител

Снимка:

Президентът Румен Радев поздрави протестиращите по повод Деня на будителите.

„На 1 ноември отбелязваме Деня на народните будители. Почитаме достойните българи, които със слово и дело, с талант и воля отстояват добродетелта и красотата и будят съвестите. Които във всички времена се борят с користта, цинизма, посредствеността и унинието. Будителите винаги изпреварват времето си и имат трудна, често трагична съдба“, пише той в обръщение, публикувано на страницата му във Фейсбук.

„Просветители, духовници, книжовници, революционери, писатели и артисти, те често получават посмъртно признание. Портретите им висят в институциите и класните стаи. Свикнали сме да ги възприемаме като част от миналата слава на Отечеството. Разговорът за будителите често е разговор за Историята. Но тази година българското общество излезе от унинието“, коментира той.

Според него хиляди българи са издигнали своя глас с искания за по-справедлив живот и всеки свободен гражданин е бил будител.

„Всеки от непримиримите, който със светлината на телефона си се вля в морето от светлини тук, на площада в София и в много други градове в цялата страна, беше будител. Всеки сънародник зад граница, който показа, че българите навсякъде по света са единни в искането си за модерна и европейска България, беше будител. Всеки сатирик, който със слово и карикатури разобличаваше демагогията и корупцията, беше будител. Всеки журналист, който се осмели да търси и изнася истината, беше будител“, продължава с поздрава си обединителят на нацията.

„Медицинските сестри и майките на децата с увреждания, които отстояваха своите социални права, будеха обществената съвест. В тези трудни времена всички: лекари, учители или обикновени хора, подали солидарна ръка на нуждаещите се, всички, които приеха изпитанието с достойнство и мисъл за другия, са пример за нас. Затова тази година, повече от всякога, хиляди хора изпълниха със смисъл празника на будителите. От нашето пробуждане зависи как ще изглежда България утре. Честит празник!“, завършва той.  


Коментари (24)

Аут!, РР! Нагъл злобар! Хвали вандалите и жълтите книжки от площада, но нито дума за светлинките на лекари и сестри от болниците, молещи за съпричастност!
И къде го видя това море, бе Рундьо?!? В мокрите си сънища!
А ти си главният Ковид-ЗАРАЗИТЕЛ на републиката!!!
Скрий се, подбудител на метежи!!!
01.11.2020 10:31 / Отговор
коментар На последните срещи на непримиримите нямаше телефони с фенерчета, щото нямаше на кого да се показват, че ги има!Просто бяха 8-9 същества и едно куче!Явно това са ""многохилядните"" непримирими на другаря румен резилов естонов!
02.11.2020 12:48
Радев е будител Събужда сутрин десито
02.11.2020 20:56
Карикатура Копай,другарю! Дъно няма! Въпреки сериозните ти напъни,не можеш го достигна!Няма дъно,както ти нямаш усет и достойнство!Историята ще те унижи,толкова,колкото си заслужил!
01.11.2020 10:39 / Отговор
Z Има будители, има и подбудители. Ясно е от кои е Радев и е очаквано нагъл да нарича продажниците от площада будители. Голямо зло за БЪлгария се оказа избранника на Решетников. Не забравяйте приноса на другарката Нинова за случилото се. Идват избори.
01.11.2020 10:51 / Отговор
Ех ПРОСТАКО радеф ! СЕЛСКИ ПРОСТАК си оставаш и злобата ти те разрушава, но тъй като си ДЕБИЛ не се усещаш! Кремъл вече те ползва за БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ, след като се ОСРА като ШПИОНИН сега си преквалифициран от уродите руски на РАЗНОСИТЕЛ на ковид-чумата! Трябва едно да знаеш, МНОГО СКОРО ЩЕ СЕ ОТЪРВЕМ от теб ЛАЙНАРИНО, ако преди това не те отнесе вирусът !!! Амин!
01.11.2020 11:11 / Отговор
Боже, прибери си го!! Каква девалвация на смисъла на думата БУДИТЕЛ!!
Само един пълен простак и СОЛДАФОН може да го направи!
Той не разбира високия смисъл на тази дума!!
Прости му Господи!!! И си го прибери!!!!!!!!
МОЛЯ ТЕ!!!!!!!
01.11.2020 11:59 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема