Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Борисов почете паметта на жертвите на Холокоста

Мултимедия

Борисов почете паметта на жертвите на Холокоста

Министър-председателят Бойко Борисов почете паметта на жертвите на Холокоста на официална церемония по повод 75 години от освобождаването на бившия концлагер Аушвиц-Биркенау.

На събитието присъстват десетки държавни и правителствени ръководители от цял свят. Днешната дата, на която международната общност се прекланя пред жертвите на Холокоста, е безспорно един от символите, поставящи основите на мира в следвоенна Европа.

„Участвах във възпоменателно честване пред „Портата на смъртта“ на бившия концентрационен лагер „Аушвиц-Биркенау“. На него присъстваха оцелели жертви от времето на Холокоста, с които се видях и разговарях. Днес всички сме задължени никога да не допуснем подобни трагедии да се случат отново. Както славните, така и трагичните епизоди на миналото, ни задължават да бъдем пазители на историята на Холокоста и да не допускаме нейното изопачаване, нито омаловажаване на страданието на хората по време на Втората световна война. На днешния ден трябва да се поклоним и пред онези знайни и незнайни българи, които спасяват над 48 000 евреи от депортация в лагерите на смъртта“, написа премиерът във Фейсбук.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати