Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Давид Гета засне впечатляващ благотворителен концерт пред Лувъра (СНИМКИ/ВИДЕО)

Мултимедия

Давид Гета засне впечатляващ благотворителен концерт пред Лувъра (СНИМКИ/ВИДЕО)

Той призова французите да се ваксинират, защото само така пандемията ще бъде овладяна

Френският диджей Давид Гета засне впечатляващ благотворителен концерт, съчетан със светлинно шоу пред Лувъра в Париж, който ще бъде излъчен в навечерието на Нова година. Той стана символичен посланик на благородна кауза, като заяви, че се надява всички да се ваксинират срещу COVID-19 и призова французите да го направят, защото само това ще сложи край на страданията на хиляди хора и пандемията ще бъде овладяна. Самият той е решен да се ваксинира и обеща голямо, щуро парти, когато всичко свърши. Той се надява да видим края на пандемията през 2021 година.

„Искам да кажа на моите фенове, че сме на път да станем свидетели на най-щурото парти от години в живота ни, защото в момента, в който ситуацията се нормализира, ще бъде невероятно. Енергията, която получавам от хилядите фенове на концертите ми, е уникална. Мисля, че значението на културата и артистите сега е още по-голямо, когато хората трябва се изолират и не се забавляват“, заяви Давид Гета.

„Аз самият ще си направя ваксината и се надявам хората да я направят, защото не виждам друг начин да излезем от тази ситуация. Моите надежди и планове са нещата да се оправят вече, защото съм склонен да визуализирам положителни идеи. Така че да, моят план е, през лятото да се отворим и да се забавляваме, както никога досега не сме се забавлявали“, каза още диджеят.

Французите са сред най-скептичните към ваксините, като социологическите проучвания показват, че по-малко от половината от населението възнамерява да си сложи доза срещу коронавируса. Франция стартира ваксинационната си кампания срещу COVID-19 в неделя, заедно с други държави от Европейския съюз.

Концертът в Париж е част от благотворителната инициатива „Обединени у дома“, която известният DJ пусна по-рано тази година. Давид Гета вече изнесе два благотворителни концерта през 2020 година, като събра 1,5 милиона долара.             

Това не е първото благородно дело на музиканта, близо две десетилетия Гета си сътрудничи със световно известни художници, с които събира пари за УНИЦЕФ и френската благотворителна организация, чиято основна дейност е да раздава хранителни пакети и топли ястия на нуждаещите се. Работата на Асоциацията не е насочена само към бездомните, но и към всички хора с ниски или много ниски доход.      


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още