Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Ден без автомобили в София (СНИМКИ)

Мултимедия

Ден без автомобили в София (СНИМКИ)

Електрически велосипеди, скутери, тротинетки и други алтернативи на автомобилния транспорт в София по повод Европейската седмица на мобилността.

До 16 часа е затворена за коли част от улица „Ген. Йосиф Гурко“, където жителите и гостите на града могат да тестват безплатно някое от превозните средства, с което да заменят придвижването с конвенционален автомобил.

В инициативата се включват над 2800 града от 50 страни, съобщиха от Столична община.

Идеята е да се покажат екологичните алтернативи на придвижване в градска среда.

„Бъдещето е в комбинацията на придвижване. Да, в много градове придвижването с велосипед се превръща в доста чест начин придвижване. Градският транспорт обаче няма как да бъде заменен, защото разстоянията са много различни, а бързината също е от значение“, каза  Елица Панайотова, координатор на „Зелена София“.

От Столичната община отбелязват, че тази година е различна, защото епидемията от Covid 19 е променила много неща в сферата на мобилността. Всички градове отбелязаха отлив от градския транспорт и увеличаване на индивидуалните придвижвания, но и всички ние забелязахме, колко чист може да бъде въздуха, когато автомобилният трафик намалее драстично.

Затова и програмата от събития в София е посветена на начините за чисто, здравословно и, разбира се, безопасно придвижване в града.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети тротинетки

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети