Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Депутатите даряват кръв (СНИМКИ)

Мултимедия

Депутатите даряват кръв (СНИМКИ)

Народните представители дават пример и се надяват да насърчат повече хора да се включват в кръводарителски акции

Кръводарителска акция се провежда в Народното събрание. Всеки депутат и служител в парламента може да дари безвъзмездно кръв. Акцията се организира от Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, съвместно с Комисията по здравеопазването, Националният център по трансфузионна хематология и Българският червен кръст. А целта е да се даде пример и да се насърчат повече хора да се включват в подобни инициативи.

„Надявам се да има достатъчно кръводарители, защото това е един пример как може една наистина хуманна акция да обедини различни политически сили. Нещо, което рядко се случва, но пък имаме един добър пример, надявам се той да не е последният”, каза при началото на акация председателката на комисията по здравеопазване Даниела Дариткова.

„Смятам, че ние трябва да дадем този пример. Аз самият не веднъж съм дарявал кръв и затова го направих и днес. Хубаво е да използваме този повод и се обръщам към хората: Не е страшно, правете го, спасявате живот по този начин”, заяви Кристиян Вигенин, след като дари кръв.

Всеки ден повече от 500 българи се нуждаят от кръвопреливане. Едва една четвърт от кръводарителите обаче са безвъзмездни. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети