Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Деца пътуват до градовете, за които мечтаят с Turkish Airlines

Мултимедия

Деца пътуват до градовете, за които мечтаят с Turkish Airlines

Авиокомпанията награди победителите в конкурса за детска рисунка на дестинация-мечта

Над 1000 деца се състезаваха в тазгодишното издание на конкурса „Градът, за който мечтая с Turkish Airlines“. Малките художници са на възраст между 5 и 12 години и се състезаваха в няколко възрастови категории.

Победителите получиха билети до дестинациите, които бяха нарисували. А носителят на първата награда ще пътува безплатно с цялото си семейство.

Това е второ издание на надпреварата, която протича при зашеметяващ интерес. Ако миналата година състезателите бяха цели 300, то тази вече са неколкократно повече.

Генералният мениджър на Turkish Airlines България Мехмед Гюркайнак обещава, че конкурс ще има и догодина. Целта е да се превърне в ежегодна традиция. Но тъй като „Терминал 2“ на Летище „София“ вече е твърде тесен за страшно многото желаещи, следващото издание ще се раздели на две. Освен в столицата, надпревара ще има и във Варна.

Организаторите вече мислят и за вариант по-голяма галерия, за да могат да изложат повече творби.

Градът, за който мечтая с Turkish AirlinesГрадът, за който мечтая с Turkish Airlines

„Много се радвам, че организираме подобен тип събития, тъй като за самите деца това ще бъде незабравим момент – особено за победителите. Не е до билетa или до чантата с награди. Това е моментът, в който осъзнават, че мечтите могат да бъдат сбъднати. Че аплодисментите могат да бъдат спечелени. Това е много добра мотивация за бъдещето”, казва мениджърът.

И като говорим за детски градове-мечти – Мехмед Гюркайнак признава, че и до днес не е посетил своя.

„Когато бях дете смятах, че ще стана археолог. Исках да проучвам всички скрити съкровища на мистичния Египет. Така че моята мечта беше Кайро, пирамидите и гробниците. Но всъщност така и не съм ходил там – въпреки че работя в Турските авиолинии. В това състезание обаче имаше много деца, които бяха рисували Египет. Виждам че и други споделят моята детска мечта“, разказа той.

А голямата победителка от конкурса е малката Дилек Баръш Хюсеин.

Градът, за който мечтая с Turkish AirlinesГрадът, за който мечтая с Turkish Airlines

Третокласничката от Варна казва, че мечтае за Ню Йорк – един красив сън, който много скоро за нея ще се превърне в реалност. Макар и само на 9 години, Дилек се гордее, че от много малка говори английски и няма търпение да го упражнява на място.

А мечтата на живота ѝ е:

„Да бъда стюардеса. В Turkish airlines!”  


Коментари (2)

Майя Ананиева - ръководител на арт школа "Колорит" - Плевен Здравейте! Имам питане към Вас. Има ли някъде публикуван протокол с наградите от конкурса за рисунка? Ще има ли Диплом за децата, чиито рисунки са експонирани в изложбата?
26.11.2018 11:35 / Отговор
Таня Стоянова-преподавател по изобразително изкуство в гр.Бургас Очакваме да получим Диплом за децата,чиито рисунки са експонирани в изложбата.Поне малко признание за труда и желанието,с което се включиха в конкурса.
05.12.2018 21:19 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още