Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. За първи път от 40 години: Източната градина в двореца Уиндзор приема посетители (ГАЛЕРИЯ)

Мултимедия

За първи път от 40 години: Източната градина в двореца Уиндзор приема посетители (ГАЛЕРИЯ)

През Втората световна война градината е била разкопана и в нея са се отглеждали зеленчуци

Замъкът Уиндзор, построен от Уилям Завоевателя през 11 век, отваря за посетители градината на източната си тераса, при това за пръв път от четиридесет години, съобщи Ройтерс.

Градината, в която около фонтан растат 3 500 розови храста, е създадена през третото десетилетие на 19 век. Тя ще бъде отворена през почивните дни на август и септември.

Градината е създадена с идеята да осигури приятна гледка през прозорците на кралските апартаменти в източната част на замъка.

"Първата градина е създадена през 1824 г. при управлението на крал Джордж Четвърти. През средните векове, на това място е имало защитен ров, за да брани крепостните стени. Впоследствие през седемнадесети век Чарлз Втори прави тази тераса с морава за игра на боулинг", разказва Ричард Уилямс, куратор в замъка Уиндзор.

През деветнадесети век кралица Виктория и принц Албърт прекрояват градината основно, а за настоящия й вид водеща роля има принц Филип, съпругът на кралица Елизабет Втора, който ръководи редизайна на парка през 1971 г., тъй като замъкът Уиндзор е една от официалните резиденции на британската кралица Елизабет Втора.

През Втората световна война градината на източната тераса на Уиндзор е била разкопана и в нея са се отглеждали зеленчуци, допълва кураторът на замъка.

"Имало две отделни лехи, за които се грижели младите принцеси Елизабет и Маргарет. Те отглеждали царевица, домати и фасул, като част от продоволствените усилия по време на войната", обяснява Уилямс.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още