Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
 1. Начало
 2. Мултимедия
 3. „Виж София – заедно строим за хората“ - 60 знакови обекти, които промениха столицата

Мултимедия

„Виж София – заедно строим за хората“ - 60 знакови обекти, които промениха столицата

Изложбата е посветена на Деня на строителя – Димитровден и може да бъде видяна до 1 ноември

Днес в центъра на София официално беше открита седмата фотоизложба „Виж София – заедно строим за хората“, която представя емблематични строителни обекти, които преобразиха лика на столицата през изминалата година. Фотографиите могат да бъдат разгледани на Моста на влюбените край НДК. Изложбата е организирана в партньорство от Камарата на строителите в България и Столична община.

Традиционно експозицията е съставена от 60 пана със снимки, някои от които заснети въздушно с квадрокоптер (дрон). Те разкриват знакови здания, съоръжения от инфраструктурата и места в столицата, сред които са новите станции на метрото, обновеният бул. „България“, изграждащият се участък на Софийския околовръстен път, реновирани сгради - паметници на културата, модернизирани детски градини, облагородени паркове, зони за отдих и други.

Вестник „Строител“          Вестник „Строител“

Вестник „Строител“          Вестник „Строител“

Вестник „Строител“          Вестник „Строител“

„За поредна година на едно от най-знаковите и красиви места в София – Галерията на открито, се представят 60 прекрасни фотографии с обекти, които са реализирани на територията на Столичната община в последната година. Рядко имаме възможност да видим, да се убедим, че градът ни се развива и променя благодарение на усилията на много, много хора, благодарение, разбира се,  на търпението и финансирането от гражданите на София, благодарение на усилията на строители, проектанти, архитекти и благодарение на инвестициите и на Столичната община, защото виждате, че по-голямата част от обектите са публични, финансирани от бюджета на Столична община, от бюджета на Европейския съюз“. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Tribune.bgTribune.bg

Tribune.bgTribune.bg

Tribune.bgTribune.bg

„Благодаря на всички, благодаря на фотографите, защото в днешно време всеки може да снима с телефона си навсякъде, но изкуството на фотографите е несравнимо. Продължавам да разчитам на Камарата на строителите за това, че ще подкрепя и ще работи за повишаване качеството на строителството. Обектите, които се строят в градска среда се виждат не само, когото са приключени, те се виждат и се наблюдават по време на строителството, и това е най-голямото предизвикателство както пред нас като възложители, така и пред строителите. Надявам се все повече фирми да го осъзнават и да бъдат отговорни и Камарата на строителите да подпомага този процес“, допълни Фандъкова.

По думите й обикновено се смята, че строителството е в противоречие с озеленяването, но това съвсем не е така.

„Отговорните инвеститори и строители обръщат все повече внимание на зелените проекти, включително и на самото озеленяване. Намират начини, намират интересни решения“, посочи кметът на София.

В тази връзка Йорданка Фандъкова заяви, че тази събота започва новия сезон на засаждането на новата гора на София и използва случая да покани всички, включително социално отговорния бизнес, да се присъединят към инициативата.

„Вярвам, че някои компании ще се включат с екипите си и по този начин ще опровергаят обвиненията, че мислят само за строителния процес. Но най-важното е да мислят в самия строителен процес и за градската среда, и  за екологията. Това е модерният подход, това е истинският подход, подходът, който очакват всички хора“, категорична е Фандъкова.          

„Това е седма поредна година, в която съвместно със Столична Община правим тази изложба. Опитваме се да кажем на гражданите на София, че въпреки COVID-19 не сме спрели през последната година да работим, за което още веднъж искам да изкажа специалната наша благодарност и на правителство, и на община, че не ни затвориха тотално и успяхме да направим това, което бяхме планирали. Поемам ангажимента да станем доста по-отговорни, за да може да се регулира процес, качество и срокове“. Това заяви от своя страна Илиян Терзиев - председател на Управителния съвет на КСБ.

Вестник „Строител“          Вестник „Строител“

Вестник „Строител“          Вестник „Строител“

Вестник „Строител“          Вестник „Строител“

„Бих помолил всички граждани, които могат да отделят време, да заповядат, да погледнат и да видят какви красиви неща се правят в нашата столица, която не старее и продължава да върви напред. Този град става прекрасен, става едно много хубаво място за живеене и който не го вижда, значи е сляп“, отбеляза Илиян Терзиев.

Той пожела на всички здраве и обеща реализирането на стойностни проекти да продължи със същите темпове, даже и по-големи.

Изложбата е посветена на Деня на строителя – Димитровден. До 1 ноември жителите и гостите на София ще могат да видят как градът се променя благодарение на реализацията на различните строителни проекти.                 

Вестник „Строител“          Вестник „Строител“
                                                                                                                                                                     

                                     


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още