Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Ким Чен Ун откри модерен град в свещената планина на Северна Корея

Мултимедия

Ким Чен Ун откри модерен град в свещената планина на Северна Корея

Държавните медии нарекоха града "въплъщение на модерната цивилизация"

Лидерът на Северна Корея тържествено откри нов, модерен град в подножието на свещен връх в страната, пише Евронюз, предаде БГНЕС.

Любопитен факт е, че династията Ким води началото си именно от този връх. Затова проектът беше много важен за Ким Чен Ун.

Държавните медии съобщиха за откриването и нарекоха града "въплъщение на модерната цивилизация". Събитието беше отпразнувано с голямо тържество, с музика и фойерверки.

Градът носи името Самджийон и е разглеждан в Северна Корея като "социалистическа утопия". Той включва нови апартаменти, хотели, ски курорт, търговски, културни и медицински обекти и може да приеме 4000 жители.

Градът е една от най-големите икономически инициативи на Ким Чен Ун, като част от стремежа на страната към икономическа, военна и културна самодостатъчност.

Строежът на Самджийон беше забавян заради недостиг на строителни материали и работна ръка. Причината са тежките икономически санкции срещу Пхенян.

Забавянето накара Ким Чен Ун да разпореди в строежа да се включат младежки бригади. Дисиденти и бегълци от режима ги описват като "роби".

На участниците в бригадите не се плаща, храната е лоша и са принуждавани да работят над 12 часа на денонощие в продължение на 10 години.

В замяна те ще имат по-добър шанс да влязат в университет или да бъдат приети в управляващата Работническа партия.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още