Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Мотористи учат първа помощ във ВМА (СНИМКИ)

Мултимедия

Мотористи учат първа помощ във ВМА (СНИМКИ)

Няколко са стъпките, които трябва да се направят веднага, за да има шанс пострадалият

Идеята е да сме полезни на самите себе си и на всички хора около нас. Това каза Георги Боянов от Sofia Riders преди началото на вече традиционния курс "Първа помощ" за представители на мотоорганизацията, съобщава БГНЕС.

„Ефект от такова нещо човек може да го разбере при някаква катастрофа или въобще при такава ситуация. Но понеже в такива ситуации паниката е ужасно голяма заради това го правим регулярно всяка година, за да имаме малко по-голям тренинг. Човек не трябва да се паникьосва в такива ситуации, а просто трябва да знае какво да направи. Няколко са стъпките, които трябва да се изпълнят веднага, просто за да има шанс съответният пострадал“, каза още Боянов.

Д-р Емил Кържин от ВМА и днес отново запозна мотористите с основните неща, които да правят или които да не правят в кризисни ситуации, които са се случили на пътя и такива, в които има пострадали. „Първото нещо е да запазят самообладание. Второто е да подсигурят себе си и пострадалите от допълнителни поражения. Тоест да си обезопасят мястото, да обезопасят пострадалия, да бъде изведен на място, където вторичните увреждания са много по-малко вероятни и основното е да повикат помощ - квалифицирана помощ 112“ , каза лекарят.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

военен доктор Татуирах си на челото “Искам в Пирогов” за да ме закарат на доброто място.
23.04.2019 16:21 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети