Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. МВР показа кадри от имението на Васил Божков (СНИМКИ + ВИДЕО)

Мултимедия

МВР показа кадри от имението на Васил Божков (СНИМКИ + ВИДЕО)

Иззети са множество картини, които имат белези на движими културни ценности

МВР разпространи кадри и снимки на имението на бизнесмена Васил Божков. От жилището са иззети множество картини, а при претърсване на казино – 400 хил. лв.

Това е най-мащабната операция, провеждана на територията на страната ни, постигнат е изключителен синхрон между институциите. В хода на акцията са извършени множество процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия, съобщават от МВР.  Иззети са множество картини, които имат белези на движими културни ценности, назначени са експертизи. Уведомено е Министерството на културата.

Събраните множество доказателства се анализират и предстои установяване на съпричастността на задържаните вчера 19 души, както и са предприети действия по повдигането на обвинения.

Процесуално – следствените действия продължават и в момента.

Божков е обвинен като ръководител на организираната престъпна група с користна цел – принуда, изнудване, длъжностни престъпления и пране на пари.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Надежда Да се самопотупат по рамената, изроди! Как се отнасят с предмети от световното културно-историческо наследство... Като някакви търгаши!
30.01.2020 18:42 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати