Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. На бял кон: Ким Чен-ун изкачи свещена планина(СНИМКИ)

Мултимедия

На бял кон: Ким Чен-ун изкачи свещена планина(СНИМКИ)

Ще има голяма операция, за да се придвижи напред корейската революция, съобщава държавната агенция на Северна Корея

На бял кон лидерът на Северна Корея изкачи свещена планина. Новината бе съобщена с възхищение от държавната агенция КЦТА в Пхенян, придружена от снимки. Ким изкачи най-високия връх на Корейския полуостров – Пектусан, веднага след падането на първия сняг.

„Конният му поход до планината Пекту е велико събитие с огромно значение в историята на корейската революция. Възседнал коня на върха на планината Пекту, той с дълбоки чувства си припомни пътя на тежката борба, изминат от него заради великото дело да изгради най-могъщата страна с вяра и воля . . .“, съобщава медията.

Омайващите думи не са случайни не само заради лидера на Северна Корея, но и заради огромното значение на планината за севернокорейците.

Легендата гласи, че точно от тази планина преди 4 хил. години е слязъл основателят на първата корейска държава – Тангун. Смята се, че точно там е роден и бащата на Ким Чен-ун.

„След като станаха свидетели на великите моменти на размишленията (на Ким Чен-ун) на връх Пекту, всички придружаващи го служители бяха убедени с преливаща емоция и радост, че ще има голяма операция, за да бъде отново ударен света с чудо и да се направи крачка напред в корейската революция“, гласи още официалното съобщение.

Да, Ким Чен-ун не за първи път изкачва планината. Правил го е и с официални кожени обувки. И най-вероятно покоряването на светинята не е заради любовта към природата. Всеки път, когато изкачи Пектусан, Ким Чен-ун излиза с важно обръщение.

Затова не само в Пхенян, но и международни анализатори очакват, че лидерът на Северна Корея ще обяви важна информация за преговорите със САЩ.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още