Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Навалици на пазара във Варна, търговците недоволни от мерките (СНИМКИ)

Мултимедия

Навалици на пазара във Варна, търговците недоволни от мерките (СНИМКИ)

Със скупчвания пред някои от щандовете на Централния пазар във Варна преминава предпоследния работен ден на тържищата преди Великден, показа репортерска проверка на Varnautre. На пазара на бул. “Чаталджа” обстановката е по-спокойна. Със заповед на здравния министър тържищата ще бъдат временно затворени от 17 до 19 април включително. Търговията на пазарите ще бъде възстановена в последния ден на Великден – 20 април. На централния пазар, както и на този на Чаталджа има въведена организация, която указва посоките за движение на потребителите – от един коридор се влиза, от друг се излиза.

Служители контролират за спазване на инструкциите. Не се забелязват нарушения на заповедта за носене на маски – както търговци, така и потребители са оборудвани с лични предпазни средства. Някои от щандовете вече бяха затворени, тъй като първоначалната заповед на министъра беше дейността на пазарите да бъде преустановена от 16 април. Търговците, които бяха излезли да работят и днес логично отговориха, че не одобряват ограничителната мярка.

„От петък до неделя са най-силните ни дни, така ни лишават от приходи, а и най-вероятно ще остане нереализирана продукция, която ще трябва да разпродаваме на безценица”, коментираха хората зад щандовете. Те недоумяваха защо те не могат да продават, въпреки че работят на открито, а дейността на магазините не се преустановява, макар на закрито и при скупчване на хора вероятността за предаване на зараза с коронавирус е по-голяма.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още