Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. От изоставена кариера до свръхлуксозен хотел (СНИМКИ)

Мултимедия

От изоставена кариера до свръхлуксозен хотел (СНИМКИ)

18-етажен хотел в Китай – невероятно архитектурно решение

След 10-годишно строителство – в Китай ще бъде открит 5-звезден хотел, който приковава погледите както с мащабите си, така и с невероятното си архитектурно постижение. 18-етажната сграда се намира в подножието на планината Тяншан в района на Сунцзян и е построена в кариера, дълбока цели 88 метра.

Тази огромна, с размера на пет футболни игрища кариера, се намира на 35 километра от югозападните покрайнини на Шанхай.

Двата най-дълбоки етажа на хотела се намират под водата. В подводната част се има няколко луксозни стаи, ресторант и аквариум с дълбочина 10 метра.

Гостите в президентския апартамент ще могат да наблюдават рибите през стъкло, широко 15 метра. Всички коридори и стаи на подводните етажи ще бъдат с естествена светлина, а от тях ще се открива гледка към скалите със зелената им растителност и водопади.

Стъклен мост с водопад ще радва очите и душата на гостите на хотела, а няколко спортни центъра ще се погрижат за добрата им форма.

Заради използването на слънчева и геотермална енергия, хотелът вече е обявен за един от най-екологично чистите в Китай. Идеята за строителството му е на бизнесмен от Шанхай, който открива изоставената кариера през 2006 година по време на разходка с вертолет.

Всеки, който желае и има възможност може да си запази стая в хотела още от датата на откриването му. Цените обаче са солени – започват от 432 евро на нощувка.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още