Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. „Приказна носталгия“ ни озарява в Арт галерия „Нюанс“

Мултимедия

„Приказна носталгия“ ни озарява в Арт галерия „Нюанс“

Петко Арнаудов и Валентин Ангелов са един сработен тандем с десетки общи изложби зад гърба си

Скулпторът Петко Арнаудов и живописецът Валентин Ангелов ни зареждат с голяма доза оптимизъм, настроение и топлина със своята „Приказна носталгия“ в Арт галерия „Нюанс“.

Елегантна еклектика, така можем да наречем изложбата, която изобилства от идеи, теми, обекти, стилове, пейзажи, нюанси и фантазия.

Сюрреалистични композиции, мистични църкви, изоставени лодки, риби и птици ни отвеждат в един приказен свят, изпълнен с носталгия и спомени за отминали дни. Отвред ни мамят сочни плодове, сякаш току-що откъснати от райски градини. И отново е лято и в тревата свирят щурци.

Арт галерия „Нюанс“Арт галерия „Нюанс“

Арт галерия „Нюанс“Арт галерия „Нюанс“

Арт галерия „Нюанс“Арт галерия „Нюанс“

Арт галерия „Нюанс“Арт галерия „Нюанс“

„Тази изложба е плод на последните ни работи през тази пандемична, изпълнена с бурни политически борби и избори година. Затворихме се в ателиетата и поработихме здраво. Тук е мястото да благодарим на галерия „Нюанс“ за милата покана да покажем нашите произведения“, заяви за Tribune.bg живописецът и илюстратор Валентин Ангелов.

Tribune.bgTribune.bg

Tribune.bgTribune.bg

Tribune.bgTribune.bg

Tribune.bgTribune.bg

„Да, носталгично, но и оптимистично е това, което представяме. Идеята като цяло е да върнем хубавите моменти, хубавите лета и плажове, приказните църкви и случки от онова време, когато бяхме без маски и без забрани. Надявам се това да е един малък оазис, в който зрителите да се отпуснат, да се почувстват свободни и щастливи, да махнат маските и да си припомнят безгрижните радостни дни“, допълни той.

Едно от най-любопитните произведения в изложбата е интерпретацията на Валентин Ангелов на Свети Георги Победоносец. Своеобразната икона е заредена с мистика и силно послание.

„Това е „ала икона“, едно намигане за доброто и злото, така и се  казва „Да отгледаш змей“, което всъщност е една закачка с тази история на Свети Георги, който се бори със злото, но така или иначе това е един баланс. То съществува – и доброто, и злото“, разказа художникът.

Арт галерия „Нюанс“Арт галерия „Нюанс“

„Това са видени неща, случки, хрумвания, които именно в тази година на пандемия успяхме да пресъздадем в своите творби. В нашата професия по принцип сме затворени сами в ателиетата и затова локдаунът не ни се отрази толкова тежко, а беше удобен момент да поработим по-здраво. Тъй или иначе това трябва да има край, рано или късно пандемията ще свърши и какво ни остава, остава ни да работим и да продължаваме напред, това е оптимистичното, доброто“, добави той.

Tribune.bgTribune.bg

Tribune.bgTribune.bg

Tribune.bgTribune.bg

Tribune.bgTribune.bg

Петко Арнаудов и Валентин Ангелов са един сработен тандем с десетки общи изложби зад гърба си.

„С Петко се знаем от студентските години и сме на един акъл, както се казва знаеме си зъбите. Това, което може би ни обединява е, че сме любопитни и винаги търсим нещо ново, различно и провокативно в творбите си, с което да изненадаме хората и на самите нас да е интересно“, споделя Валентин Ангелов.

И Вальо, и Петко обичат предизвикателствата в професията,  да откриват и пресъздават непознати хоризонти и мечти.

На въпрос как двамата с Петко решават да съчетаят своите две изкуства, Валентин отговаря така:

„Естествено е, тъй като носи разнообразие, по-голямо богатство и ми се струва, че произведенията ни се допълват. Това, което аз рисувам, той пък го претворява в пластика. Много често имаме попадения и правим почти еднакви неща, разбира се с различни материали, но много близки като идеи и като обекти“.

Tribune.bgTribune.bg

Tribune.bgTribune.bg

Tribune.bgTribune.bg

Tribune.bgTribune.bg

Стремежът и на двамата творци е да предадат на публиката позитивната енергия, която струи от произведенията им:

„Нека да бъде цветно, нека да бъде весело, нека да има намигане, нека да има радост и наистина, ако сме успели в това, няма по-голямо удовлетворение за нас“, сподели още Валентин Ангелов.

Ако и вие искате да се докоснете до „Приказна носталгия“ на Вальо и Петко, заповядайте в Арт галерия „Нюанс“ в столицата на ул. „Иван Денкоглу“ No 42.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети