Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. В Дубай заработи най-големият фонтан в света (СНИМКИ)

Мултимедия

В Дубай заработи най-големият фонтан в света (СНИМКИ)

Под небе, осветено от фойерверки, зрители се събраха, за да наблюдават как Дубай чупи рекорда за най-голям фонтан в света. Той обхваща 7 327 квадратни метра, украсен е с 3 000 LED светлини, а 7 500 дюзи изхвърлят вода с височина до 105 метра.

"Палмовият фонтан" се намира в търговския център "Пойнте" на изкуствения остров Palm Jumeirahс с формата на палмово дърво, съобщи Евронюз.

Последната атракция на Обединените арабски емирства влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-големия фонтан в света.

Фонтанът работи целогодишно от сутринта до полунощ, а водните струи се активират на всеки три минути в различни цветове. Той ще има 20 различни шоу програми и ежедневно синхронизирана музика в различни жанрове като поп, класическа и арабска музика. Шоу ще има на всеки 30 минути.

Фонтанът е не просто източник на забавление, но е и екологичен.

"Използва се действителна морска вода, така че няма система за филтриране. Имаме наш морски отдел, който е фокусиран върху околната среда и морския живот, така че всичко е внимателно организирано, за да се гарантира устойчивост ", каза Гейл Сангстър, директор на „Nakheel Malls“ в търговския център.

Представител на Световните рекорди на Гинес заяви, че предишният рекордьор е държал титлата в продължение на 11 години, но тя е била разбита със 7 327-те квадратни метра на новия фонтан.

„Този фонтан е пример за нов шедьовър“, каза Шади Гаад, търговски директор на Книгата на рекордите на Гинес.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още