Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Метрото от „Красно село“ до „Хаджи Димитър“ готово през октомври, от януари ще вози пътници (ГАЛЕРИЯ)

Мултимедия

Метрото от „Красно село“ до „Хаджи Димитър“ готово през октомври, от януари ще вози пътници (ГАЛЕРИЯ)

Чакат доставка на нови десет влака за третия лъч на метрото

До края на месец октомври строителните дейности по първия етап от третата линия на метрото ще бъдат завършени. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която направи проверка на участъка от Орлов мост до бул. "България" и обяви кандидатурата си за кмет.

Официално – Фандъкова обяви кандидатурата си за нов мандат

Заедно с нея на проверката присъстваха министърът на транспорта Росен Желязков и изпълнителният директор на „Метрополитен“ проф. д-р. инж. Стоян Братоев.

„Видяхме, че се работи усилено. Към момента петте километра, по които преминахме, са готови, напълно завършен пет километра релсов път. Очаквам през втората половина на месец септември да бъде завършен напълно осем километра от релсовия път. Това е първият етап на строителството на третата линия на метрото от бул. „Владимир Вазов“ до кв. „Красно село“. Знаете, че и депото е съвсем готово. В момента текат тестовете на влаковете“, заяви Йорданка Фандъкова след проверката на готовия участък.

Този месец започва разширението на южните депа от квартал "Младост" до АМ "Тракия".

„Това, което разбрах от г-н Братоев е, че до края на месец октомври, както е по график, строителните дейности навсякъде ще бъдат завършени и ще продължат тестовете на влаковете и системите за управление. Очакваме и новите десет влака следващата година. За старите станции също имаме преградни стени за безопасност на хората, каквито видяхме тук“, допълни кметът на София.

 Тя заяви още, че очаква да се работи сериозно, така както и досега.

 „Метрото е най-големият стратегически проект на града, който се финансира както със средства от общинския бюджет, така, разбира се, и най-вече със средства от Европейските фондове и подкрепата на държавата. Така че той е стратегически – не само градски, но и национален“, посочи Фандъкова.

Третата метролиния е разделена на четири етапа. Централният участък от 8 км на новата Линия 3 ще бъде изграден до края на септември. Той  има 8 станции и обхваща трасето от бул. „Владимир Вазов” през Орлов мост – Попа – НДК – бул. „България” до кв. „Красно село”.

Вторият етап на проекта, който стартира през май 2017 г., предвижда изграждането на  4 станции и трасе от 4 км през жк „Овча купел” до ж.п. линията София - Перник в долната част на кв. „Горна баня”.

Със своите 12 станции и трасе от 12 км. Линия 3 ще свърже кварталите „Хаджи Димитър“ с „Овча купел“ и „Горна баня“. Новото метротрасе ще е изцяло готово през пролетта на 2020 г. То обаче ще бъде пускано на етапи, тъй като строителството започна по различно време.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети