Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Златните момичета – модели с кауза

Мултимедия

Златните момичета – модели с кауза

Грациите ни позират в уникална фотосесия за новия благотворителен календар на Fibank за 2022 година

За поредна година Fibank ни очарова със своя благотворителен календар за 2022 година, а главни героини в него отново са златните момичета по художествена гимнастика, които са посланици на благородните каузи, зад които банката и Българската федерация по художествена гимнастика неизменно застават.

Фотографиите в календара са истинско произведение на изкуството, а изящните шампионки позират като професионални модели. Освен всичко друго някак символично красивите кадри отразяват смяната на поколенията в националния ни отбор – от една страна можем да се насладим на красотата на олимпийските ни шампионки от ансамбъла – Лаура Траатс, Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова, както и титулярките през този сезон в индивидуалната надпревара Боряна Калейн и Катрин Тасева, а от друга вниманието привличат новите попълнения в Националния ни отбор. Пред Tribune.bg. Илона Сталева, която е директор „Маркетинг и реклама“ на Fibank, разкри подробности около каузите, които банката и Българска федерация художествена гимнастика подкрепят чрез новия благотворителен календар за 2022 година.

„Кадрите са уникални, но и самата концепция изискваше наистина перфектно изпълнение. Както знаете ние вече повече от осем години си партнираме с Българската федерация по художествена гимнастика, реализирайки различни видове благотворителни каузи. Концепцията – благотворителен календар, е едно от устойчивите ни начинания, доказали се през годините като успешни. Този път благотворителният календар за 2022 е подчинен общо взето на плана за устойчивост на Организацията на обединените нации. С него Първа инвестиционна банка подкрепя няколко от седемнадесетте стълба, заложени в плана, като се стреми и към постигане на целите на Парижкото споразумение, а именно стълбовете, свързани със запазване на географското биоразнообразие, в частност запазване на изконните български сортове плодове и зеленчуци, което води до темата „Устойчиво земеделие“, от своя страна обвързана с постигане на намаляване на вредните емисии в околната среда и най-вече намаляване на вредното въздействие от използването на пестициди в околната среда“, заяви Илона Сталева.

Благотворителните календари са 2000 броя, като от 6 декември 2021 година до 31 януари 2022 година те могат да бъдат закупени във всички офиси и клонове на Fibank.

Всеки, който иска да се сдобие с частица от енергията и таланта на грациите ни и същевременно да подкрепи каузата на Fibank и Българската федерация по художествена гимнастика, може да придобие календара, дарявайки 10 лева.

„В края на кампанията Fibank ще удвои събраните средства и те ще бъдат равномерно разпределени към двата бенефициента – от една страна Българската федерация по художествена гимнастика с цел развитие на българския спорт и от друга страна Селскостопанска академия с цел развитие на научно-изследователската им дейност, свързана със запазване на традиционните български сортове плодове и зеленчуци и работа в посока създаването на нови такива“, посочи Илона Сталева.

За нашата медия тя коментира и емоциите на златните момичета по художествена гимнастика по време на заснемането на благотворителния календар и личните им мотиви да застанат със своите лица зад инициативата на Първа инвестиционна банка тази година.

„За първи път тази година в календара ни включваме и новите ни надежди, новия ансамбъл и новите попълнения в националния отбор индивидуално. Момичетата са уникални в своята дисциплина, така че нищо от изискванията на стилиста, гримьора, фотографа, сет мениджъра не можеше да ги изненада и те не възприемаха техните изисквания като каприз. Изключително добре се работи с тях. Все пак спортът е възпитал в тях много търпение и голям професионализъм. За абсолютно целия екип – фотограф, гримьор, стилист, сет мениджър, тайминг мениджър, беше изключително удоволствие да работят с такива професионалисти“, разкри още Илона Сталева.

По думите й всяко едно момиче има своята лична история.

„Понеже много заговорихме за сорта български череши и моят коментар беше, че мога да простя на стилистката избора на може би най-скъпите череши на пазара за създаването на този сет, а коментарът на една от нашите гимнастички, която беше облечена с този тип плодове и натоварена с неговата символика беше „Да, но пък бяха много вкусни“, разказа Илона Сталева един от забавните моменти по време на фотосесията.

Момичетата от националния ни отбор, както и техните треньорки бяха повече от възхитени от кадрите, които са се получили за благотворителния календар на Fibank за 2021 година. Ето какво ни споделиха някои от тях.

„Първа инвестиционна банка винаги ме е радвала със своята концепция за този календар, защото винаги са различни една от друга, всяка следваща година идеите стават все по-интересни. Освен това всичките кампании на Fibank до момента са благотворителни, което също много ми допада. Когато за първи път получих концепцията за тазгодишния календар, бях леко изненадана, тъй като ми бяха изпратили примерни снимки за визията на всяко едно от момичетата и когато видях, че аз имам грозде върху главата леко се изненадах, защото не можех да си представя как точно това грозде, ако е истинско, ще стои в моята коса. В крайна сметка обаче снимките протекоха по доста забавен и интересен начин, резултатите са перфектни. Календарът е уникален“, сподели пред Tribune.bg Боряна Калейн.

„Беше доста интересно, самата идея е много интригуваща. Fibank успяват всяка година да измислят нещо различно, нещо ново, абсолютно надграждат с всяка изминала година. Беше изключително забавно да се снима този календар. Имаше много емоции. За нас е огромна чест, че точно ние успяваме да се включим в тази инициатива, тази благотворителност и благодарим на абсолютно всички, които са замесени в този проект“, заяви от своя страна олимпийската шампионка с ансамбъла от Токио 2021 година Мадлен Радуканова.

„За мен винаги е огромно удоволствие да снимаме календар на Fibank. Много ми харесва, че винаги има някаква идея, че всяка година календарът е много по-различен от предишните“, каза олимпийската шампионка от ансамбъла и капитан на отбора Симона Дянкова.

„Страшно много се зарадвах, когато разбрах, че моята тема за календара е именно лавандула, защото аз обожавам лавандула като цвят и като миризма и знам колко важна е България в световния износ на лавандула. Затова бях изключително развълнувана и искам да благодаря на целия екип, който работи с нас. Всичко е изпипано до краен предел. За нас беше удоволствие“, сподели олимпийската шампионка Стефани Кирякова.

„Безкрайно много благодаря на Fibank. Ние вече осем години реализираме такива инициативи, за които аз лично много се гордея, защото смятам, че нашите прекрасни момичета трябва да бъдат възпитавани и трябва да възпитават с това, което правят. Мисля, че се справяме много успешно. Надявам се тези инициативи да не спират и да продължават, защото те са полезни за всички нас. Благодаря на целия екип, който е вложил много емоция и много сърце. Това, което  виждам като резултат наистина показва, че се е случило нещо фантастично по време на фотосесията и момичетата са като една приказка. Мисля, че този календар ще бъде много, много харесан и посланието ще бъде направено“, заяви председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

„За мен е удоволствие да бъда част от тази прекрасна компания. Благодаря на Илона и на момичетата от българската художествена гимнастика за тази прекрасна инициатива. Ние като Селскостопанска академия не сме свикнали да бъдем в центъра на вниманието и за това днес за мене е наистина празник да бъда сред вас и да коментираме това, което се случи. За съжаление не успяхме да присъстваме на снимките, но виждаме крайният резултат, който е впечатляващ. И тъй като основната идея е защита на българските сортове и подкрепа на създаването на нови такива, смятам, че за първи път се случва подобно мероприятие и подобна инициатива. Това за нас от Селскостопанска академия започна малко на шега сякаш, но благодарение на Илона тази инициатива се разрасна, придоби лице и днес присъстваме на крайния прекрасен резултат на това, което започна преди около половин година. Българските сортове са изключително важни не само за България, а и за целия свят. Миналата година, която беше много неблагоприятна като климатични условия, направихме едно изследване и доказахме, че българските сортове при тези условия са показали по-добри резултати от така наречените привнесени отвън сортове. Инициативата да бъдат подкрепени, запазени и създадени нови такива сортове е прекрасна. Благодаря на Първа инвестиционна банка за това, че подкрепи Селскостопанска академия и се надявам това да е началото на една поредица от кампании, в които българското земеделие ще бъде подкрепено и ще намери своето място в съвременното земеделие на България. Поздравявам момичетата от българската художествена гимнастика. Пожелавам им успех, пожелавам им здраве, пожелавам им да сбъдват мечти и нека все така успешно да ни представят на световната и европейска сцена“, заяви председателят на Селскостопанска академия проф. Мартин Банов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема