Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 11 пункта за ваксинация ще работят в София през уикенда

Общество

11 пункта за ваксинация ще работят в София през уикенда

Снимка:

Тази събота и неделя, Столичната община организира единадесет пункта, в които желаещите да се ваксинират срещу COVID-19 имат възможност да направят имунизация.

Досега направените имунизации в изнесените кабинети само през почивните дни в общинските „зелени коридори“ са общо 34 608.

Единадесетте имунизационни пункта за ваксинация срещу COVID-19 са разположени на различни места из града и работят с различно работно време.

Пункт ще има в две метростанции - при НДК с работно време от 9:00 до 14:00 ч. и при „Софийскии университет Св.Кл. Охридски“ и „Орлов мост“ - от 12:00 до 17:00 ч.

Пет големи търговски центръра също продължават да участват в процеса. Това са „Парадайс мол“, „Ринг мол“, „Сердика мол“, „България мол“ и The Mall на бул.“Цариградско шосе“. Там ваксинации ще се правят 13:00 до 18:00 часа и в двата дни.

В Културния дом в ж.к. „Дружба“ пунктът ще работи от 9:00 до 16:00 ч. В ХII ДКЦ в База 1 на поликлиниката – ж.к. "Люлин 9", ул. "Иван Бойчев" № 17, ет. 1, каб. № 5. имунизации ще се извършват от 9:00 ч. до 14:00 ч., а в 24 ДКЦ ж.к.“Свобода“, ул.“Ген.Никола Жеков“ 3 от 10:00 до 14: 00 ч.

В събота в Нов български университет работи изнесен кабинет от 8:30 до 12: 30 ч.

Медицинските екипи в „зелените коридори“ са от общинските многопрофилни болници и ДКЦ-та. Организацията на работата се извършва от екипи на общинските дирекции „Аварийна помощ и превенция“ и „Здравеопазване“.

Продължава и ваксинация на работните места в рамките на инициативата на Столичната община за имунизация на място по предварителна заявка от предприятия и фирми. Тази седмица по инициативата на Столична община са направени над 90 броя ваксини на служители на предприятия.  


Етикети вкаиснация

Топ новини

виж още

Актуална тема