Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 1500 участници на откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019

Общество

1500 участници на откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019

1500 участници на откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 - Tribune.bg
Снимка:

Инициативата Европейска столица на културата се провежда вече 34 години

Участници от България и чужбина – общо над 1500 на брой, взимат участие в откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Под мотото „Заедно“ и със заглавието „Ние сме всички цветове“, пловдивското домакинство започна на мащабна сцена в центъра на града.

Теодосий Спасов, Валя Балканска, германският музикант и продуцент на електронна музика Шилер са само част от големите имена, които радват публиката.

Инициативата Европейска столица на културата се провежда вече 34 години. Европейските столици на културата са едни от най-разпознаваните проекти на ЕС.

Програмата за Пловдив 2019 включва град Пловдив и целия Южен Централен регион на България, както и Варна, София и Велико Търново. Включва в себе си повече от 300 проекта –  фестивали, шоута в голям мащаб и проекти базирани в общности, структурирани около 4 теми (Сливане, Трансофрмирне, Възраждане и Релаксиране). Те са свързани с характерните черти на Пловдив, историята му, културното му наследство, както и предизвикателствата пред града.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети