Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 1660 служители на „Напоителни системи“ може да останат без заплати

Общество

1660 служители на „Напоителни системи“ може да останат без заплати

1660 служители на Напоителни системи може да останат без заплати - Tribune.bg
Снимка:

1660 служители на „Напоителни системи“ може да останат без заплати, които се дължат до края на този месец. За това алармира служебният министър на земеделието Христо Бозуков.

По думите му на 13-и този месец заради констатирани 17 нарушения председателят на Съвета на директорите на „Напоителни системи“ Снежина Динева е освободена от поста. В следващите два дни  тя е прехвърлила огромна сума от сметките на дружеството, което е блокирало плащания на ДДС, осигуровки и заплати на служителите. Според изнесените данни тя е блокирала и двата електронни подписа на дружеството.

„Парите, казвам, успяхме да ги осигурим. Има възможности и от несъбираеми средства да се намерят още. Договорихме се дори и с Националната агенция по приходите за отсрочка, евентуално ще се плащат и лихви за това, за отсрочка на ДДС-то. Има опасност хората да останат без заплати, защото няма кой да нареди изплащането на заплатите“, каза министър Бозуков.

Парите за заплати са осигурени от правителството, каза министърът, но те реално не могат да бъдат изплатени, защото новоназначеният шеф на „Напоителни системи“ Димо Чопков не е регистриран от съда заради подадени жалби от предишното ръководство.

От своя страна Димо Чопков увери, че ще се намери начин служителите да получат заплатите си.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети