Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 27-ото Зимно предизвикателство

Общество

27-ото Зимно предизвикателство

Главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков присъства на откриването на 27-ото издание на Зимното предизвикателство, което се проведе на столичната ледена пързалка „Юнак“.

"Изключително съм развълнуван да видя тук толкова много приятели на зимните спортове. Популяризирането им, като прекрасен начин не само за забавление, но и за здравословен начин на живот е сред основните цели на Министерството на младежта и спорта. Надявам се, че през днешния ден много от вас ще предизвикат себе си да опитат кънки спортовете и ще се забавляват", каза Марков.

Целта на Предизвикателството е да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на зимни спортове. По време на инициативата демонстрации направиха децата от „Спешъл олимпикс“ България, които тренират в клуб" Елит", както и фигуристите от клуб "Денкова-Ставийски", след които е и националната състезателка Александра Фейгин. В рамките на деня всички желаещи могат да се възползват от безплатен достъп до зимната ледена пързалка, както и безплатни кънки.

Зимно предизвикателство е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР 2020 и се провежда с финансовата подкрепа на ММС. Главен организатор на събитието е Българска федерация спорт за всички.

В тазгодишното издание на Предизвикателството освен София участие са заявили и градовете Варна, Пловдив, Благоевград, Велинград, Троян, Чирпан, Враца, Ямбол, Силистра и др.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още