Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. 91 души от Монтанско, завърнали се от Италия, са под карантина

Общество

91 души от Монтанско, завърнали се от Италия, са под карантина

91 души от Монтанско, завърнали се от Италия, са под карантина - Tribune.bg
Снимка:

Спират се всички пътувания на ученици и посещения на обекти в страната

Под доброволна домашна карантина в Монтанско в момента са 91 души, завърнали се от Италия в последните дни, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Монтана. Броят на тези хора расте, тъй като заради коронавируса в Италия, временно се затварят обекти и предприятия и работещи там българи се прибират у нас, обявиха от инспекцията.

В инфекциозните отделения на болниците в Монтана и Лом има 45 легла, като част от тях в момента са заети от хора с други заболявания. В Инфекциозното отделение на болницата в Лом има двама настанени със съмнение за коронавирус, но резултатът от пробите им ще стане известен утре. За момента няма доказан случай на коронавирус в региона, обявиха от здравната инспекция.

От вчера охраната на държавната болница "Д-р Стамен Илиев" в Монтана е усилена с допълнителни постове. Целта е стриктно спазване на карантината, наложена със заповед на здравния министър, обявиха от областната управа в Монтана. Заради опасността от разпространение на коронавируса всички концерти, кинопрожекции и театри в област Монтана се отменят. Забраната ще важи до намаляване степента на опасност от вируса, заявиха от РЗИ в Монтана.

Поради опасност от новия вирус се спират всички пътувания на ученици и посещения на обекти в страната, съобщиха от Регионалото управление по образование в Монтана. Отменят се също олимпиади и ученически състезания по учебни предмети. Спират се обученията и квалификациите на преподаватели, уточниха от управлението.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети