Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. АДФИ установи поне 210 млн. лв. невнесени такси от талончета на Националната лотария

Общество

АДФИ установи поне 210 млн. лв. невнесени такси от талончета на Националната лотария

АДФИ установи поне 210 млн. лв. невнесени такси от талончета на Националната лотария - Tribune.bg
Снимка:

Фирмата на Васил Божков плащала такси на по-ниска основа

Има разминаване в размера на основата, на която се заплащат държавни такси при една и съща хазартна игра. Това е установила проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция в Комисията по хазарта.

Според изчисленията на АДФИ поне 210 млн. лв. са невнесените такси от талончета на Националната лотария. Сумата ще нарасне, когато има оценка и за другите игри, прогнозира председателят на Агенцията Георги Начев.

Ние няма да тълкуваме закона, но посочваме фактите. Защо е станало така, може би това нещо ще стане ясно в рамките на извършваното от колегите от прокуратурата и Държавната комисия по хазарта“, заяви той пред медиите.

От подадените декларации от 2014 г. приходите от държавни такси по чл. 30 ал. 3 от Закона за хазарта са са повече от 500 млн. лв. Конкретният текст гласи, че „за поддържане на лиценз за организиране на хазартни игри - традиционна лотария, томбола, моментна лотария, тото, лото, бинго, кено и техните разновидности игри със залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, игри със залагания върху случайни събития и със залагания, свързани с познаване на факти, с изключение на онлайн залаганията, се събира държавна такса в размер на 15 на сто върху стойността на направените залози за всяка игра, а за хазартни игри, за които се събират такси и комисиони за участие - в размер на 20 на сто върху стойността на получените такси и комисиони“.

Финансовите инспектори са поискали справка за направените залози по видове хазартна игра от Комисията по хазарта и до месец ще имат окончателните резултати.

Това, което е потвърдено обаче е, че за „моментната лотария“, една от игрите – съпоставката на цифрите сочи, че ако останалите организатори на хазартни игри са плащали както Българския спортен тотализатор, сумата е щяла да бъде с 210 млн. лв. повече от внесеното. Това е сумата за 5 г. период.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати