Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Симеонов: Няма да се откажа от Закона за хазарта, държавата няма да допусне ликвидирането на един отбор

Политика

Симеонов: Няма да се откажа от Закона за хазарта, държавата няма да допусне ликвидирането на един отбор

Симеонов: Няма да се откажа от Закона за хазарта, държавата няма да допусне ликвидирането на един отбор - Tribune.bg
Снимка:

По думите му феновете на Левски не бива да имат притеснения за бъдещето на отбора

„Няма да се откажа от Закона за хазарта“, коментира в кулоарите на парламента Валери Симеонов по повод внесените от него законови промени.

„Юни месец 2018 г. внесох аналогичен законопроект. От цялото мислене законопроектът стана още по-прецизен, още по-взискателен и още по-полезен за държавата. Недейте очаква някой да премисли, особено пък аз“, подчерта лидерът на НФСБ. В своя защита Симеонов изтъкна, че законопроектът е полезен за държавата, защото ще прекрати едно ограбване в областта на хазарта и ще насочи много сериозни финансови ресурси към спорта в България и здравето на страната.

По думите му феновете на Левски не бива да имат притеснения за бъдещето на отбора. Симеонов обясни, че подкрепата на тима от основния спонсор като сума за финансиране подлежи на проверка.

„Първо, не е ясно какъв е размерът на спонсорството по отношение на „Левски“. На думите на основния спонсор не мога да вярвам. Има доста разминавания в цифрите, които той споменава, както и неговите представители и глашатаи. Говори се, че „Национална лотария“ е внесла за 2019 г. 70 млн. лв. такси, справката на Комисията по хазарта е, че са внесли 19,7 млн. лв. Вижте какви сериозни разминавания, така трябва да се постави под съмнение всяко изявление за спонсорирането на „Левски“, посочи Симеонов. Той не се нае да тълкува дали спонсорството е определящо за съществуването на отбора.

„Във всички случаи държавата не би трябвало и аз мисля, че няма да допусне ликвидирането на един отбор по финансови причини. Ако те сами си го направят със своите резултати, това си е техен проблем“, увери вносителят на промените в закона за хазарта.

Симеонов отхвърли твърденията, че с промените цели да удари нечий частен бизнес. Той е категоричен, че с действията си е доказал, че не може да му се лепят епитети човек на някого.

„Няма частен бизнес, в случая има едни закони, които са създадени в услуга на конкретна фирма и конкретно лице по време на правителството на „Орешарски" и рано или късно промяната ще стане".

Относно възможността ГЕРБ да се откажат от намерението си да подкрепят Закона за хазарта, Симеонов отговори, че прави това, което трябва.

„Отговарям пред собствената си съвест. Нека колегите от ГЕРБ и всички останали партии, включително и БСП, отговарят пред собствената си съвест", заключи лидерът на НФСБ.

По повод евентуална среща на министър-председателя Бойко Борисов и феновете на "Левски", той обясни, че никой не търси среща с него като вносител.

„С кого ще се среща премиера Борисов си е негово право и негов ангажимент", допълни Симеонов. Той коментира и работата на Комисията за хазарта.

„Общественото мнение е, че тя е сериозно пробита в полза на един основен играч в хазартния бранш", смята той. На въпрос на Tribune.bg дали ще подкрепи създаването на Изпълнителна агенция по хазарта, каквото е предложението на финансовия министър Владислав Горанов, Симеонов отговори утвърдително.

Той уточни, че това е достатъчно, тъй като цялата отговорност ще падне върху държавата.

„Тогава няма да има никакво размиване на отговорността. В случая имаме калпаво създадено и лобистко законодателство. Втори път имаме една Комисия по хазарта, чиято работа е под сериозно съмнение", завърши Валери Симеонов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати