Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Алибегов: След промяната на мярката 60/40 от служебния кабинет тя е напълно неизползваема

Общество

Алибегов: След промяната на мярката 60/40 от служебния кабинет тя е напълно неизползваема

Алибегов: След промяната на мярката 60/40 от служебния кабинет тя е напълно неизползваема - Tribune.bg

На 23 септември ресторантьорският бранш се срещна с властта, за да обсъдят проблемите на бизнеса и това как той би продължил да работи - по какъв начин и по какви правила и как може да бъде подпомогнат бранша.

В резултат на срещата бяха дадени 10 дни да се обсъждат проблемите. В момента заведенията работят протестно и след 23 часа, въпреки че Министерствто на здравеопазването е определило краен час до 23 часа. Масово управителите на заведения не се съобразяват с него и обявяват, че бизнесът няма да издържи на поредната ограничителна мярка, съобщава “Нова нюз“.

Председател на БАЗ Ричард Алибегов информира, че е имало две срещи с Министерството на туризма за това как ще работят заведенията, имало е разговори и с Министерството на икономиката за обезпечаването на работниците и бизнеса, както и среща с министър Гълъб Донев за мярката 60/40.

Според него тази мярка е вършила добра работа за бизнеса, но след идването на служебния кабинет, който е въвел нови правила за кандидатстване, мярката е напълно неизползваема.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати