Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ангелкова в Лондон: Приоритетите ни са дигитализацията, иновациите и реализацията на младите

Общество

Ангелкова в Лондон: Приоритетите ни са дигитализацията, иновациите и реализацията на младите

Ангелкова в Лондон: Приоритетите ни са дигитализацията, иновациите и реализацията на младите - Tribune.bg
Снимка:

Над 30% ръст на чуждестранните туристи за първите 9 месеца на годината

„Сред водещите акценти в нашата работа е ускореното въвеждане на дигитализацията и иновациите в туризма, както и успешната реализация на младите хора в страната.“ Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в Лондон. Тя беше участник в международния форум на World Travel & Tourism Council, посветен на предизвикателствата пред съвременния туризъм. Конференцията се състоя в рамките на международното туристическо изложение WTM.

Министър Ангелкова припомни, че резултатите в отрасъла след създаването на българското Министерство на туризма като самостоятелна институция са показателни: ръстът на туристическите посещения на чужденци за периода януари-септември 2018 г. е 31% спрямо същия период три години по-рано.

Рекламираме освен традиционните летен и зимен туризъм също и много специализирани видове услуги – балнео- и СПА, културно-исторически турове, гурме, винен, голф, ловен, приключенски, еко-, селски, фестивален туризъм и пр.

„Туризмът има досег с много сектори и затова усилията на бизнеса трябва да са обединени за постигане на добри резултати по хоризонталната верига. Ето защо обръщаме голямо внимание върху подготовката на кадрите, които са лицето на туризма пред нашите чуждестранни посетители“, подчерта министър Ангелкова.

Тя припомни, че кадровият въпрос е сред най-актуалните за преодоляване в страната, включително в туризма. За целта е създаден специализиран междуведомствен съвет, който търси решения на казуса в партньорство между държавата, бизнеса и неправителствения сектор. Работим много със студентите и младите хора, които избират тази професия, за да се чувстват добре в нея и да ги задържим в родината им.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати