Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ангелов: До обяд ще преценим дали да възстановим зелените коридори

Общество

Ангелов: До обяд ще преценим дали да възстановим зелените коридори

Премиерът и министърът инспектираха детското отделение в „Пирогов“

Да се възобновят зелените коридори за имунизация срещу COVID-19 там, където има възможност, даде указания министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в УМБАЛСМ „Пирогов“. Същевременно нови дози ваксини започват да се разпределят и към личните лекари. 

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който също бе на място в „Пирогов“, докладва на премиера, че днес малко след 8 ч у нас пристигнаха 52 000 дози ваксини, които вече се разпределят от съответните Регионални здравни инспекции в зависимост от движението по фазите в различните региони на страната. Утре се очакват още близо 22 000 дози.

Министър-председателят Бойко Борисов се увери на място в резултатите от финалния етап на пълния цикъл на модернизиране на УМБАЛСМ „Пирогов“, осъществен с подкрепата на държавата. През изминалата година правителството отпусна 14 995 760 лева на най-голямата спешна болница в България за строително-монтажни работи и за купуване на медицинско и немедицинско оборудване за нуждите на лечебното заведение.

„Това си е нова болница, отпуснахме всички необходими средства, за да може да се реновират всички клиники и да имаме най-доброто“, категоричен бе премиерът Борисов. Министър-председателят разгледа реновираното детско спешно отделение на болницата, за чието обновяване са усвоени 720 000 лева. През отделението годишно минават над 40 000 малки пациенти, от които 10 000 деца остават на лечение в педиатричните клиники.

„Приключва цялата енергийна ефективност на 5 сгради. Имаме изцяло обновяване на външния им вид, смяна на дограмата, отопление, осветление. Разполагаме и с най-съвременна апаратура“, добави директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

В края на миналата година правителството е отпуснало близо 15 млн. лв. на болницата, с които ще бъде завършен пълният цикъл на модернизиране. Ще бъдат обновени мултифункционалното спешно отделениe, 7 клиники и 17 операционни зали.


Коментари (2)

Зелените коридори са правилно решение. Писна ми от информация-не била достатъчна, айде бе, какво ли не се предъвква, вече извира и от ютията. Два дни нямаше ваксина и вече рев до небето. По--спокойно, майни. Аз пък вече се ваксинирах. Нищо не ми се случи. А с чипа, компа ми работи по-бързо Ха-ха
28.02.2021 11:21 / Отговор
Браво Ваньо, браво Костов Докладвам : Подобрява се ерекцията
28.02.2021 11:57

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати