Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. АПИ: Най-тежка остава ситуацията в Добрич, няма бедстващи хора

Общество

АПИ: Най-тежка остава ситуацията в Добрич, няма бедстващи хора

АПИ: Най-тежка остава ситуацията в Добрич, няма бедстващи хора - Tribune.bg
Снимка:

Вчера над 20 души са били евакуирани с помощта на верижна машина в района на Добрич

„Направленията  Добрич – Балчик и Добрич – Силистра са отворени.

Хората да използват обходния маршрут по Добрич – Тервел – Силистра, ако бързат. В Добрич в момента е най-тежко“, каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" Георги Терзийски на брифинг за обстановката.

Ветровете бяха ураганни и снегопочистващите фирми не са спирали да чистят, казаха той. Терзийски заяви, че снегопочистващите фирми в страната ще бъдат глобени, ако има нарушения в дейността им. 

За случая с бременната жена, която заяви по Нова телевизия, че е била блокирана от снежни преспи в колата си на пътя Варна – Добрич, от АПИ бяха категорични, че подобен сигнал на 112 не е получаван.  Служителите на областното пътно управление и  снегопочистващи машини обаче са били уведомени от пожарната и веднага са се насочили.

„Пътят е бил затворен и хората са били уведомени, че обстановката се усложнява и ако имат възможност да се върнат. Някой са отказали и са изчакали на място. Взето е било решение и тежка верижна машина да вади блокираните автомобили. Били са освободени хора на хемодиализа и шофьорите на ваксини. Извели сме над 20 човека. Стихията беше ужасна“, каза Терзийски. В момента в страната няма информация за бедстващи хора. 

„ За магистрала „Тракия“ нямаше друг избор освен затваряне заради „фуниите“ на аутобана. Там се получават „мини торнада“. Мисля, че се справихме и бързо я отворихме. Може би има нужда там от допълнителни решения“, разясни той. 

„Пътят към Белмекен не е обслужващ от АПИ, той не е републикански“ заяви директорът на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура" инж. Даниел Иваничков по повод на блокирането на пътя. 

„Белово - Юндола е проходима отсечка. Въпреки това при искане от община Велинград АПИ ще помогне за освобождаване на пътя“.  Проходите „Троянски“ и „Дюлински“ за затворени за всички МПС-та. От Пътната агенция отново призоваха шофьорите да са дисциплинирани на пътя и да спазват ограниченията, както и  да избират кое е най-адекватно в момент на влошаване на обстановката.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати