Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Асоциацията на топлофикациите: Ако няма газ през зимата, отоплението спира

Общество

Асоциацията на топлофикациите: Ако няма газ през зимата, отоплението спира

Асоциацията на топлофикациите: Ако няма газ през зимата, отоплението спира - Tribune.bg
Снимка:

„Ако не са осигурени необходимите количества газ през зимата, е възможно да няма отопление“, това заяви пред БТВ Кремен Георгиев, председател на Асоциацията на топлофикациите.

Той добави, че компенсациите за топлофикациите не са изплащани през юни и юли, а последно суми са получавани през месец май.

По думите му мазутът не може да се използва повече от 10 дни в топлофикациите и в никакъв случай не е алтернатива на газа и заради емисиите на замърсяване, които ще бъдат отделени.

„Силно се надявам предполагаемото увеличение на газа с 54%, както поска „Булгаргаз“ да не се утвърди и да бъдат намерени резерви“, допълни той.

По негови думи потребителите няма да усетят тази промяна в цената веднага, защото тя е определена от 1 юли и няма как да се промени в момента, така че целият минус ще остане в топлофикациите.

Той разясни, че увеличението зависи и много от това как ще се промени цената на газа, въпреки че в момента най-вероятно е тя да върви нагоре.

„По това време на годината цената не трябва да е висока, защото това не е периода на голямото търсене. Голямото търсене е по време на отоплителния период“ отговори той на въпрос дали е възможно ново искане за преразглеждане на цената от 1 октомври.

Георгиев допълни, че цените на топлофикациите могат да се променят само още един път.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати