Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Асоциацията на топлофикациите: Ако няма газ през зимата, отоплението спира

Общество

Асоциацията на топлофикациите: Ако няма газ през зимата, отоплението спира

Асоциацията на топлофикациите: Ако няма газ през зимата, отоплението спира - Tribune.bg
Снимка:

„Ако не са осигурени необходимите количества газ през зимата, е възможно да няма отопление“, това заяви пред БТВ Кремен Георгиев, председател на Асоциацията на топлофикациите.

Той добави, че компенсациите за топлофикациите не са изплащани през юни и юли, а последно суми са получавани през месец май.

По думите му мазутът не може да се използва повече от 10 дни в топлофикациите и в никакъв случай не е алтернатива на газа и заради емисиите на замърсяване, които ще бъдат отделени.

„Силно се надявам предполагаемото увеличение на газа с 54%, както поска „Булгаргаз“ да не се утвърди и да бъдат намерени резерви“, допълни той.

По негови думи потребителите няма да усетят тази промяна в цената веднага, защото тя е определена от 1 юли и няма как да се промени в момента, така че целият минус ще остане в топлофикациите.

Той разясни, че увеличението зависи и много от това как ще се промени цената на газа, въпреки че в момента най-вероятно е тя да върви нагоре.

„По това време на годината цената не трябва да е висока, защото това не е периода на голямото търсене. Голямото търсене е по време на отоплителния период“ отговори той на въпрос дали е възможно ново искане за преразглеждане на цената от 1 октомври.

Георгиев допълни, че цените на топлофикациите могат да се променят само още един път.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети