Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Атанас Атанасов не отговоря защо е отпуснал 400 хил. за реставрирането на Бузлуджа

Общество

Атанас Атанасов не отговоря защо е отпуснал 400 хил. за реставрирането на Бузлуджа

Атанас Атанасов не отговоря защо е отпуснал 400 хил. за реставрирането на Бузлуджа - Tribune.bg
Снимка:

Бившият министър на културата Атанас Атанасов се скри и не изпълни конституционните си задължения. Атанас Атанасов отказа да отговори на депутатското питане на Мартин Димитров, от ДБ – защо министерството е отпуснало 400 хил. лв. за паметника на Бузлуджа, след като комунизмът е обявен за престъпен?, пише „Фактор”.

 Въпросът беше зададен от депутата, след като стана ясно, че  тихомълком в края на юни тази година на областна управа Стара Загора са предоставени 388 715 за ремонтиране и отваряне за посетители на Дом паметника на БКП, на връх „Бузлуджа“. Средствата са от бюджета на министерството, но няма яснота – какви са били аргументите за одобрението на проекта, какво се предвижда да бъде реализирано по него, как ще бъде представен на посетителите комунизмът, който със закон е обявен за престъпен? 

До отпускането на средствата се стигна след като през септември миналата година, по време на служебният културен министър Велислав Минеков паметникът неочаквано и въпреки общественото недоволство бе обявен, че има национално значение.

Мартин Димитров е задал въпроса си докато правителството на Петков и парламентът бяха действащи. Министър Атанасов е бил длъжен в едноседмичен срок да даде отговор, но се скри и не изпълни задълженията си.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети