Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Атанасов: Министерство на културата стои твърдо зад Младежкия театър

Общество

Атанасов: Министерство на културата стои твърдо зад Младежкия театър

Атанасов: Министерство на културата стои твърдо зад Младежкия театър - Tribune.bg
Снимка:

Министерство на културата изцяло застава зад Младежкия театър, посочи министърът на културата Атанас Атанасов на парламентарен контрол. 

"Продължава да се създава едно излишно напрежение", предупреди министър Атанасов.

На 30 май 2022 г. от Младежкия театър "Николай Бинев" излязоха на протест заради искане на Комисията за енергийно и водно регулиране/КЕВР/ да получи помещения на театъра. Позицията на КЕВР е, че в началото на февруари Младежкият театър е публикувал публична обява, че организира търг за отдаване под наем на два етажа. 

"Вчера в Министерство на културата е получена документация от страна на Младежкия теаътър и на този етап може да бъде констатирано, че с предварителен протокол от 14 септември 1950 г. в изпълнение на постановление на Министерски съвет от 27 юни 1950 г. имотът се предава за управление на Държавен народен театър на младежта, което в момента е Младежкият театър", посочи Атанасов. Той допълни, че е необходимо технологично време за детайли.

"Аз извиках лично новия директор на Младежкия театър, проведохме един доста дълъг разговор, преди още тези документи да станат проблем. Бях с впечатлението, че постигнахме разбиране. Единственото, което се опитваме да направим е да бетонираме позицията на Младежкия театър, за да може никой да няма каквито и да е претенции повече. Но това е процес, който изисква време", изтъкна министър Атанасов.  

 


Топ новини

виж още
Актуална тема