Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бабата и лелята ще се грижат за детето на починалата жена от Враца

Общество

Бабата и лелята ще се грижат за детето на починалата жена от Враца

Бабата и лелята ще се грижат за детето на починалата жена от Враца - Tribune.bg
Снимка:

С момченцето работи психолог

Момченцето на починалата 43- годишна жена от Враца ще остане при най-близките си по майчина линия.

След консултации започнали още вчера отдел „Закрила на детето“ към дирекция „Социално подпомагане“(ДСП) – Враца ще предприеме мярка на закрила съгласно Закона за закрила на детето, а именно „настаняване в семейство на близки и роднини“.

Детето ще продължи да се отглежда на същия адрес в обкръжението на най-близките си  роднини. Грижите за него ще поемат бабата и дядото по майчина линия с помощта на лелята.

ДСП – Враца е изпратило  писмо до Центъра за обществена подкрепа в областния град за съдействие и осъществяване на кризисна интервенция с цел преодоляване на емоционалните травми и съхраняването на психическото здраве на детето, която започна днес. Момченцето и семейството му ще бъдат насочени за ползване на дългосрочна социална услуга към центъра. Детето вече получава наследствена пенсия за другия си починал родител.

Семейството е консултирано за възможността да бъде подпомогнато с помощи съгласно закона, както и по отношение на реда за учредяване на настойнически съвет, пишат в съобщение до медиите социалните във Враца.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати