Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. БАБХ изтегля козе сирене от Нидерландия и български био сусамов тахан

Общество

БАБХ изтегля козе сирене от Нидерландия и български био сусамов тахан

Снимка:

Козе сирене от Нидерландия с възможно наличие на листерия и био сусамов тахан с възможно наличие на пестициди се изтеглят от пазара. Това съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/.

Нидерландският производител Bettinehoeve BV е започнал изтегляне от пазара на козе сирене Bettine Blanc ripened goats cheese. Причината е възможно наличие на замърсяване с Листерия (L. monocytogenes). В България са доставени 3584 кг, налични и възбранени са 740 кг от храната.

Фирмата-производител е уведомила контрагентите си в България, които са започнали изтегляне от търговските обекти.

Изтеглят от пазара германско козе сирене заради листерия

Вторият продукт, който се изтегля от пазара, е био сусамов тахан, произведен в България от нидерландска суровина. По Системата за бързо съобщаване на храни и фуражи е получена информация за доставен до български преработвател био сусам с произход Нидерландия. Доставеното количество е 750 кг, като част от него е преработено от фирма "Рад-Мар" ООД в "био сусамов тахан, пълнозърнест" в опаковки по 0,250 кг.

БАБХ призовава потребителите, закупили продуктите от посочените партиди, да не ги консумират и по възможност да ги върнат на търговеца, от когото са ги закупили.  


Коментари (1)

K На ви био, за био-лудите!
31.10.2020 17:10 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още