Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. България подготвя дело пред Съда на ЕС срещу Пакета „Мобилност“

Общество

България подготвя дело пред Съда на ЕС срещу Пакета „Мобилност“

България подготвя дело пред Съда на ЕС срещу Пакета Мобилност - Tribune.bg
Снимка:

Към делото са поканени да участват Румъния, Полша, Унгария, Литва, Латвия, Малта, Кипър и Естония

България подготвя дело пред Съда на ЕС срещу Пакета "Мобилност", обяви транспортният министър Росен Желязков. С 520 на 160 гласа новите разпоредби в ущърб на българските превозвачи бяха приети от ЕП.

Към делото са поканени да участват останалите страни от ЕС, които също са против: Румъния, Полша, Унгария, Литва, Латвия, Малта, Кипър, Естония, съобщи БНТ.

Разпоредбите за връщането на ТИР-а на всеки 8 седмици в страната на регистрация ще влязат в сила в началото на 2022 г., за връщането на шофьорите - след 20 дни, а за командировъчните - след 18 месеца.

Европарламентът одобри без никакви изменения и трите правни акта, които са част от пакета "Мобилност". Според приетите текстове новите правила ще помогнат за гарантирането на по-добри условия за почивка на водачите и ще им позволят да прекарват повече време у дома.

Според ЕП новите правила ще осигурят ясна правна рамка с цел предотвратяване на различни национални подходи, както и за гарантиране на справедливо заплащане за водачите. Правилата за командироване ще се прилагат за каботажните и трансграничните транспортни операции, с изключение на транзит, двустранните операции и двустранните операции с две допълнителни операции по товарене или разтоварване.

Приетите правила в пакета "Мобилност" ще влязат в сила след публикуването им в Официалния вестник на ЕС през следващите седмици. Така на практика българските забележки бяха игнорирани.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети