Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Българският спортен тотализатор празнува 64-тия си рожден ден

Общество

Българският спортен тотализатор празнува 64-тия си рожден ден

Надявам се в рамките на годината БСТ да се превърне в модерен хазартен оператор с много голямо портфолио от игри, заяви Любомир Петров

Българският спортен тотализатор днес празнува своя 64-ти рожден ден. През всички тези години организацията, която има внушителна история и традиции, сбъдва мечтите на хиляди българи, като същевременно изпълнява неизменно своята най-важна мисия, а именно да подпомага българския спорт.

На какво обаче се дължи дълголетието на Спорт Тото?

„Разковничето на успеха е на първо място желанието на хората да залагат. Хората имат нужда от този адреналин, който хазартът им дава, от емоцията, която те връхлита в очакване дали ще спечелиш, когато търкаш билетчетата или теглят числата. Това е едно от нещата, които карат хората да играят. Не на последно място те знаят, че подкрепят спорта. Всеки българин иска да види на почетната стълбичка на някоя Олимпиада или друго голямо спортно събитие български спортисти. Това дава самочувствие на българина. Определено в сегашния момент хората имат нужда от такива положителни емоции“. Това заяви за Tribune.bg изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Любомир Петров.

„Бих казал, че 64 години са доста и за тази година, откакто съм тук, аз чувствам БСТ като институция. Това не е просто едно държавно предприятие, а институция, която 64 години подкрепя българския спорт, а вече и културата и образованието. Надявам се да изкара още много, много повече. Като човек, който идва от бизнеса моята равносметка за изминалата година на първо място е, че успяхме да постигнем една доста добра финансова стабилност на дружеството, тъй като в началото имаше известни проблеми. Сега сме ги преодолели. Изключително добре контролираме финансовите потоци, каквото се изисква за един бизнес, защото аз управлявам дружеството като бизнес. За нас е много важно да то да е ликвидно предприятие и да може да си покрива всички разходи и печалби, които имаме“, допълни той.

По думите му сред постигнатите успехи за тази една година е и новият облик на тотализатора.

„Вече присъстваме във всички дигитални медии и всички социални мрежи. Работим с всички спортни сайтове, които са на пазара, така че нашите хазартни игри да достигат до максимално много потребители точно в тази спортна насоченост. Участваме и в много събития в страната, включително и в културни и музикални. Миналата година участвахме в Sofia Summer Fest, който се проведе до НДК, както и на Hills of Rock. Участваме разбира се във всички по-големи спортни събития, които се провеждат в страната. Взехме участие в зимната купа по ски. Лятото също участваме почти навсякъде. Ние също организираме спортни събития. Миналата година направихме едно доста успешно – Burgas Summer Тoto Cup. Организирахме плажен футбол. Тази година също ще го направим“, разкри Любомир Петров.

На въпрос как БСТ помага на спортистите, в частност за предстоящата Олимпиада, той отговори:

„За Олимпиадата комуникираме с различните федерации. По принцип част от парите, които печелим, отиват в Министерството на младежта и спорта, което ги разпределя по федерациите. За миналата година сме заделили 32 милиона от приходите за подкрепата на всички видове спорт, тази година се надявам да са повече“, категоричен е изпълнителният директор на БСТ.  

Що се отнася до бъдещите планове на ръководството, той се надява в рамките на годината да бъдат пуснати всичките предвидени нови хазартни игри, които в момента са 39, да се обнови сайта и Българският спортен тотализатор да се превърне в модерен хазартен оператор с много голямо портфолио от игри.

„До края на годината ние трябва да бъдем с най-голямо портфолио от игри“, уточни Любомир Петров и добави:

„Планираме спортни залагания както наземно, така и онлайн, комбинация от двете. В един момент ще пуснем и залагания върху електронни спортове, което напоследък става хит в цял свят. Електронни спортове вече играят над 3 милиарда души по света и това е доста нашумял бизнес. Залаганията там обаче са в много големи размери“, обясни той.

Любомир Петров разкри още нещо любопитно от кухнята на Спорт Тото. Той заяви, че не са останали непотърсени джакпоти.

„При по-големите печалби хората идват бързо и си ги вземат. Последният джакпот беше от 8 милиона и половина. В Пловдив са късметлиите. Взеха си го хората. Да са живи и здрави. Пожелах им да си ги харчат разумно. Хубавото е, че парите се изплащат за 14 години, не са накуп, така че печелившите могат да си направят малко по-добро финансово планиране за разходване на средствата“, подчерта Любомир Петров.

Екипът и ръководството на БСТ запалиха своите 64 свещички върху празничната торта по време на пищно парти, като преди това поканиха журналистите и гостите на събитието в студиото, където се теглят печелившите числа, за да разкрият процеса, технологията и тънкостите на тиражите, неизбежните предизвикателства по реализацията на живите ефири, както и любопитни факти от историята на Спорт Тото.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още