Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бебе на 25 дни е с коронавирус в Хасковска болница

Общество

Бебе на 25 дни е с коронавирус в Хасковска болница

Снимка:

Натискът върху болниците в Хасковско се увеличава. Леглата в интензивните отделения свършиха. Лекарите отчитат, че все повече млади пациенти с COVID-19 стигат до интубация. От вчера на лечение в хасковската болница е и бебе на 25 дни, съобщава БТВ.

От 277 COVID легла във всички лечебни заведения в Хасковско в момента свободни са 42. В Свиленград и Харманли обаче места няма. "Нямаме информация да има върнат пациент, става пренасочване към другите лечебни заведения", обясни д-р Соня Димитрова, директор на РЗИ-Хасково. Така вълната от нови пациенти посреща хасковската болница.

„Основно пациентите, които достигат до нас, са хора, които не са ваксинирани, с повечко придружаващи заболявания, захарен диабет, хипертония, сърдечносъдови проблеми. За съжаление, повечето пациенти, попаднали при нас, идват вече в прекалено късна фаза на развитие на заболяването" каза д-р Иван Митев.

Сред пациентите е и бебе на 25 дни. То е прието с дихателна недостатъчност и с двустранна пневмония вследствие на коронавируса. "Започнато е веднага интензивно лечение и сериозно антибиотично и антивирусно лечение, което в момента е дало положителен резултат. Детето вече е изведено от интензивната част и е в COVID зоните, където се лекуват децата", обясни д-р Георги Гелов, изпълнителен директор на МБАЛ-Хасково.

Към момента 90% от COVID отделенията в болницата са пълни. Ако темпът на заразата се запази висок, здравното заведение може да разкрие още легла, но ще има проблем с недостига на персонал.  


Топ новини

виж още

Актуална тема