Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Кацаров доволен от справянето с ковид кризата: Няма да има локдаун

Общество

Кацаров доволен от справянето с ковид кризата: Няма да има локдаун

„Няма да има локдаун. Данните от последната седмица сочат намаляване на броя на заразените и подобряване на епидемиологичната ситуация“, каза на брифинг министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров.

„Мерките, които предприехме, с въвеждането на зеления сертификат преди две седмици, дадоха своя резултат. Благодаря на всички наши сънародници, които приеха изискванията, спазваха ги и се държаха като европейци“, заяви Кацаров.

По думите му намаляването на броя на заразените с COVID-19 е всеобщ успех.

Здравните власти обявиха още, че в България ще се ползват моноклонални антитела за лечение на пациенти с COVID-19, които не са хоспитализирани.

Припомняме, че ден по-рано Европейската агенция за лекарствата (ЕМА) препоръча на ЕК да разреши два препарата за лечение на COVID-19. Става дума за медикаментите Ronapreve и Regkirona – моноклонални антитела, които ще са първите по рода си, които получават официално разрешение за употреба.

Моноклоналните антитела се вливат директно със системи в човешкия организъм. Нов лекарствен продукт – имуносупресор ще се ползва в болниците след две или три седмици, обявиха още на брифинга.  


Топ новини

виж още

Актуална тема