Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бедствено положение във Враца, включиха се и военни (СНИМКИ)

Общество

Бедствено положение във Враца, включиха се и военни (СНИМКИ)

Бедствено положение във Враца заради ураганния вятър. Поривите на вятъра надминаха 140 километра в час.

30 военнослужещи се включиха в преодоляването на последиците от бурния вятър във Враца, съобщиха от Министерството на отбраната.

Малко преди обяд пътническият влак от Видин за Мездра се блъсна в паднало дърво на релсите. Инцидентът станал в района на Враца преди гарата.

От сблъсъка се счупил прозорец на един от вагоните, няма пострадали пътници. Дървото е засегнало контактната железопътна мрежа и движението по тази линия е временно преустановено.

„Чу се голям тътен по локомотива, успяхме да нормализираме самата обстановка вътре. Има една жена която е с лека паника от самото счупено стъкло. Има поражения по локомотива", заяви Никола Илиев, кондуктор.

Пътниците са изведени и ще бъдат извозени с автобуси. Силният вятър продължи да разрушава покривите на обществени и частни сгради. Хората не са застраховали имотите си и не знаят как ще се справят.

Щетите са огромни и със сигурност ще се търси помощ от държавата.

"Пораженията са основно частни и публични сгради. Половината град е без улично осветление, тази сутрин доста села осъмнаха и без ток. Ситуацията във Враца е критична. Днес в работата се включиха и военни от военно формирование във Враца, което също помагат в разчистването", каза още Калин Каменов, кмет на община Враца.

От общината отново призовават гражданите, които нямат належащо излизане, да останат по домовете си.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати