Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. БЕХ пак с един изпълнителен директор, махнаха Валентин Николов

Общество

БЕХ пак с един изпълнителен директор, махнаха Валентин Николов

БЕХ пак с един изпълнителен директор, махнаха Валентин Николов - Tribune.bg
Снимка:

Николов не е присъствал на заседанието на Борда и не е решил дали ще обжалва

Българският енергиен холдинг отново е с един изпълнителен директор, след като за около седмица дружеството се ръководеше от двама души, пише БНР. Вчера на извънредно заседание новоназначените от енергийния министър Андрей Живков членове на БЕХ са решили да освободят от поста Валентин Николов и сега дружеството се ръководи само от Иван Андреев.

След като през лятото не успя да смени ръководството на БЕХ, преди около седмица министър Андрей Живков увеличи членовете на Борда от 5 на 9 души и промени устава на мегаструктурата.

Новият устав предвиждаше холдингът да се управлява от двама изпълнителни директори - тогавашния Валентин Николов и новоизбрания Иван Андреев.

След вчерашното решение на Борда дружеството отново ще се управлява от един изпълнителен директор, но това ще е Иван Андреев. И той, и Николов, уточниха за „Хоризонт“, че предстои вписване в Търговския регистър.

Досегашният изпълнителен директор Валентин Николов допълни, че той не е бил поканен да присъства на заседанието на Борда и все още не е решил дали ще обжалва решението.

От Енергийното министерство посочиха, че на този етап ще се въздържат от коментар.


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети