Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Без промяна в достъпа до здравеопазване за българите на Острова до края на годината

Общество

Без промяна в достъпа до здравеопазване за българите на Острова до края на годината

Снимка:

Здравното министерство подготвя промени за дейностите на здравните кабинети в детските градини и училищата

До края на 2020 г. няма да има промени в достъпа до здравеопазване на българските граждани във Великобритания, заяви на парламентарен контрол министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

„Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ ще продължи да изпълнява финансовите си ангажименти към Великобритания“, подчерта здравният министър.

По думите му при евентуално договаряне на нови правила по време на преходния период страната ни ще има готовност да вземе мерки своевременно.

„България ще настоява в бъдещо споразумение да бъде включен целият материален обхват на координационните елементи, включително в областта на здравните грижи“, увери министър Ананиев.

Той допълни, че се предвиждат промени за дейностите на здравните кабинети в детските градини и училищата, като те ще бъдат направени чрез проект за изменение на Закона за здравето и нова наредба към него.

„Промените ще засегнат изискванията към кабинетите, ще бъдат отстранени някои противоречия и дублирането на дейността им, ще се промени механизмът на финансирането им, както и ще се регламентира възможност дейностите, извършвани в здравните кабинети, да могат да се извършват и в общинско лечебно заведение“, посочи Кирил Ананиев.

Според министъра дейностите в здравните кабинети в детските градини и училищата са регламентирани на законово ниво и не е налице риск за здравето на децата.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив