Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бившият директор на „Кинтекс” ще покаже документи за оръжеен износ за Украйна

Общество

Бившият директор на „Кинтекс” ще покаже документи за оръжеен износ за Украйна

Бившият директор на Кинтекс ще покаже документи за оръжеен износ за Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Бившият директор на  „Кинтекс” Александър Михайлов, който бе освободен от Корнелия Нинова, докато тя беше министър на икономиката и индустрията, ще представи документи, които според него, удостоверяват износа на българско оръжие за Украйна.

„Обществото има право да знае къде отива българското оръжие, особено когато бившият министърр разрешаващ износар публично е заявявал многократно, че не би допуснал експорт за Украйна.
За отмъщение за тези мои каузи Корнелия Нинова трансформира до скоро подвластните ѝ държавни фирми „Кинтекс“ и ДКК в репресивни апарати, които вероятно по нейни инструкции, завеждат срещу мен дело след дело и сезират прокуратурата все за измислени мои нарушения“, пише той в позиция до медиите.
Михайлов обвини Нинова, че е похарчила 70 000 лв. на министерството по две заведени дела срещу него. „Лесно се харчат държавни пари, докато тя се прави на загрижена за доходите на хората и инфлацията. С делата срещу мен се респектират и всички нейни опоненти, които са дръзнали да ѝ противоречат. Показна акция какво те чака, ако не слушаш”, написа той. По думите му истинската причина за делата срещу него са били признати от самата Нинова в изявлението ѝ при сдаването на властта на служебния министър.

„Тя директно призна за страха си да не заема длъжност, която ми позволява да изобличавам лъжите и делата ѝ.

Водена от желанието си да ме „удари“ тежко, тя всеки път изпраща до медиите гръмки съобщения за измислени мои провинения в „Кинтекс“ и точно с тези свои действия тя уврежда престижа на дружеството”.

Александър Михайлов пише още, че делата не го плашат. Той съобщи в началото на юни за търговия с оръжия към Украйна. Властта тогава обаче продължи да отрича до последно.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати