Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бизнесът продължава с протестите - Монтана и Кърджали въстават срещу Covid ограниченията

Общество

Бизнесът продължава с протестите - Монтана и Кърджали въстават срещу Covid ограниченията

Бизнесът продължава с протестите - Монтана и Кърджали въстават срещу Covid ограниченията - Tribune.bg
Снимка:

Продължават протестите на бизнеса срещу срещу въведените Covid мерки и вечерния час за заведенията.  Днес демонстрации ще има в Монтана и Кърджали.

Много от заведенията в цялата страна обявиха бойкот и продължават да работят, въпреки ограниченията. От бизнеса искат незабавна реакция на властта и настояват за нови икономически мерки заради въведените ограничение.

„Търпяхме всякакви ограничения, а насреща получаваме нападки. Колегите останаха без работа и не могат да си платят наема, тока и тн. Обещаха ни да ни обезщетят, но това са само обещания. При предишното затваряне получихме за няколко месеца компенсация от 20 % върху оборота, което беше недопустимо”, коментира ПРЕД Нова телевизия Емил Коларов от Сдружението на заведенията.

Според него държавата е абдикирала от задължението си да накара хората да се ваксинират. По думите му има скрита заболеваемост, тъй като много хора не се тестват, когато са болни.

„Искаме правилата, които важат за нас, да важат и за другите подобни обекти. Не може всеки, който седне на министерския стол да затваря бранша ни. Има ли социална дистанция в градския транспорт и магазините? Премиерът очевидно не иска да разговаря с нас. Мярката 60 на 40 я промениха и сега голяма част от колегите не може да кандидатстват. В цяла Европа им дадоха 80 % компенсации върху оборота. На нас за година и половина затваряне ни дадоха за 3 месеца 20 %”, поясни още Емил Коларов.

Вчера протестът на бизнеса блокира центъра на София. Опитите на няколко народни представители, сред които Тошко Йорданов и Любомир Каримански от ИТН, както и Мая Манолова и Арман Бабикян, да разговарят с демонстрантите приключиха с неуспех и те бяха изгонени. 

В протеста, който се превърна в шествие, освен собственици на заведения се включиха и хора от туристическия и транспортния бранш, работещи във фитнеси и детски центрове.

Демонстрации ще има почти всеки ден в различни точки на страната, а голям протест ще бъде организиран на 28 септември заедно с  превозвачите. 

БГНЕСБГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати