Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Благотворителният календар на Fibank за 2020 – артистичен шедьовър със златните момичета

Общество

Благотворителният календар на Fibank за 2020 – артистичен шедьовър със златните момичета

Младите грации от ансамбъла по художествена гимнастика позират с изоставени домашни любимци

Първа инвестиционна банка (Fibank) представи своя благотворителен календар за 2020 година. Този път каузите са две, а към тях отново се присъединиха и златните момичета на България. Заснетите кадри са изключително въздействащи и зареждащи емоционално, както заради красотата на момичетата, така и заради крайната цел.

В изящни портрети, напомнящи картини на стари майстори, поднесени в модерен дизайн, заснети от майсторското око на фотографа, младите грации от ансамбъла по художествена гимнастика – девойки и жени, са прегърнали изоставени животни от приюта Animal Rescue София. Този артистичен шедьовър очарова и не оставя никого равнодушен.

„От днес в офисите на Fibank в цялата страна вече е наличен благотворителният календар за 2020 година. Той е подчинен на две благотворителни инициативи, които са в полза на две организации – Българската федерация по художествена гимнастика от една страна и Приютът за домашни любимци Animal Rescue. Изключително произведение на изкуството, не бих казала, че това е само благотворителен календар, това е уникално произведение на изкуството“. Това заяви Илона Сталева - директор „Маркетинг и реклама“ на Fibank.

„Всеки, който желае да помогне на една от двете или на двете организации, и да припознае някоя от техните инициативи като своя, може да придобие календара от офисите на Fibank за скромната сума от 10 лева. Получава свидетелство за дарение за съответната дарителска акция, обясни Илона Сталева.

В края на дарителската акция, който ще бъде в началото на месец февруари, Fibank ще удвои събраната сума. Българската федерация по художествена гимнастика и Animal Rescue ще получат равни дялове от нея.

„Ние сме банката, която подкрепя спорта. Чудесно работим и с Българския олимпийски комитет и с Федерацията по лека атлетика. Вече седем години подкрепяме и Българската федерация по художествена гимнастика. Реализирали сме не една благотворителна инициатива. С Animal Rescue нашето сътрудничество датира от края на 2014 година, когато организацията се свърза с нас. Проведохме няколко срещи и останахме изключително впечатлени от тяхната идея и методология за работа с изоставени домашни любимци. Повярвайте, всеки, който е посетил приюта, не е останал равнодушен към това, което правят там“, посочи още Илона Сталева.

Тя заяви, че повече от 90% от заетите в организацията полагат само и единствено доброволчески труд.

„Това, което аз видях през всичките тези години от сътрудничеството ни, са много доброволци от България и чужбина, които идват и се грижат за изоставените домашни любимци, част от които са в изключително тежко състояние. Animal rescue имат много добра политика по отношение на отглеждането и адаптацията на тези животни. Ние подкрепихме изграждането на алеи за разхождане на кучета, където всяка събота и неделя доброволци от цялата страна, разхождат домашни любимци с цел тяхната социализаия и раздвижване “, посочи Илона Сталева.

Тя отбеляза, че по време на миналата кампания Fibank е реализирала повече от 90% от отпечатаните календари.

„В края на дарителската акция бяха останали около 10% от съответната бройка, която бяхме обявили за благотворителност. Обикновено дарителските ни акции, които стартират от 2012 година, независимо в чия полза са насочени, винаги се отличават с изключителен успех. Винаги сме се движили от 70 до 90% в зависимост от годината, от визията, от организацията в полза, на която реализираме съответната акция“, посочи тя.

Илона Сталева уточни, че от благотворителните календари за 2020 година са отпечатани 2000 броя и вече са разпространени в офисите на банката в цялата страна.

„Различен е фокусът, но посоката е една. Подкрепяме българският спорт, българската наука и култура“, в заключение каза директорът „Маркетинг и реклама“ на Fibank .


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Хриси Наистина се е получил артистичен шедьовър. Дано повече хора да откликнат на идеята за подкрепа на българския спорт и приюта на Animal Rescue.
12.12.2019 15:12 / Отговор
Angel На хубавото не може да се каже лошо. Браво, един светъл лъч е този календар - точно преди Коледа.
12.12.2019 15:31 / Отговор
Мirela Страхотно е, когато българска компания съвместява тази кампания заедно с българският спорт. Животните са най-добрите приятелчета на хората и ни даряват с безусловна любов.
12.12.2019 16:43 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати