Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Близо 6 хиляди души са дарили кръв във ВМА

Общество

Близо 6 хиляди души са дарили кръв във ВМА

Близо 6 хиляди души са дарили кръв във ВМА - Tribune.bg
Снимка:

Близо 6000 са кръводарителите през отиващата си 2021 година. От тях повече от половината – 3200, са военнослужещи и цивилни служители в различни военни формирования.

Кръвният център има незаменима роля при критични условия, доказана през годините, затвърдена и в настоящата пандемична ситуация.

Вече 2 години работим при тези условия. Искам да благодаря на колегите за смелостта, която демонстрираха в началото на миналата година, когато неизвестните пред нас, свързани с този вирус, бяха много. Въпреки това, ние продължихме да работим, включително и с нашите мобилни екипи, коментира проф. Румен Попов, ръководител на Кръвния център на ВМА.

Той благодари на всички, които въпреки извънредната ситуация, продължават да помагат на ВМА в битката за човешкия живот.

В Центъра по транфузионна хематология не отчитат отлив на желаещите да дарят. „Най-силни” през последната година са били месеците април и септември, когато са регистрирани и най-много кръводарители, съответно: 669, от които 298 военнослужещи, и 777, от които 492 са дарителите от частите на Българската армия.

Центърът по трансфузионна хематология запазва стратегическата си роля не само на ниво ВМА, но и в национален мащаб, помагайки при нужда и на пациенти от други болници в страната.


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети