Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Блокираното момче: През цялото време получавах заплахи за саморазправа и убийство

Общество

Блокираното момче: През цялото време получавах заплахи за саморазправа и убийство

Блокираното момче: През цялото време получавах заплахи за саморазправа и убийство - Tribune.bg
Снимка:

Халед Мохи благодари на органите на реда

„Искам да благодаря от сърце на всички мои приятели и близки, които ми се обадиха, писаха и притекоха на помощ“. Това написа в профила си във Фейсбук Халед Мохи, момчето, което вчера беше обкръжено от протестиращи.

Той разказва как се е случило всичко.

„Вчера 28-и юли, движейки се по бул. „Цар Освободител” в посока бул. „Васил Левски” с личния си автомобил, бях спрян и нападнат от група протестиращи, които изскочиха на пътното платно. Държа да отбележа, че ПЪТЯТ БЕШЕ ОТВОРЕН, НЯМАШЕ ОГРАЖДАНИЯ ИЛИ ЗНАК ЗАБРАНЕНО ПРЕМИНАВАНЕТО“, категоричен е той.

„Тълпа от хора беше запушила пътя към Орлов мост, исках да избегна контакт с протестиращите, единствения свободен път беше надясно по бул. „Васил Левски”, накъдето тръгнах да завивам, но пред автомобила скочиха хора, аз спрях, около мен се събраха група протестиращи, които започнаха да удрят по колата, да ме обиждат и отправят заплахи. При така възникналата ситуация, реших да се изтегля с колата назад, за да се спася. В този момент се чу вик, момче от тълпата предяви претенция, че докато съм извършвал маневрата съм минал, с колата, през крака му. АЗ НИТО ВИДЯХ ТАКОВА НЕЩО, НИТО УСЕТИХ ДА СЪМ МИНАЛ ВЪРХУ НЕЩО С КОЛАТА. ВИЖДА СЕ ЯСНО НА ЕДИН ОТ КЛИПОВЕТЕ КАК СИ ДРЪПНА КРАКЪТ КОГАТО ТРЪГНАХ НА ЗАДЕН ХОД!“, обяснява потърпевшия.

„Благодарение на бързата реакция на органите на реда съм жив и здрав, хората бяха отдалечени от автомобила. С момчето предявило претенция, че съм му минал по стъпалото, стиснахме ръце пред всички без претенции от двете страни, но аз продължавах да бъда блокиран от протестиращите. ПРОБИТЕ ОТ КАТ ЗА АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ БЯХА ОТРИЦАТЕЛНИ, ДОКУМЕНТАЛНО СЪМ РЕДОВЕН“, подчертава Халед.

Той беше задържан и обграден от протестиращите против волята му близо 4 ч. – без да е виновен или нарушил закона.

Ето какво още написа той:

„През цялото време получавах заплахи за саморазправа и убийство. Аз винаги съм бил и ще бъда на страната на справедливостта, за която се борят уж протестиращите. Но нека да попитам това ли е начинът за протест?!

Да разбивате колите на хората?!

Нали са мирни протести?!

След като искате справедливост, защо се лъже, че съм прегазил човек, а реално не съм, доказано от органите на реда и камерите?!

Промяната няма да дойде докато не разберем, че само всеки със своя личен пример, може да я доведе.

Това за мен беше чист цирк.

ПОВЕДЕНИЕТО НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ БЕШЕ НЕДОСТОЙНО И НЕ ОТИВА НА ХОРА, КОИТО СЕ БОРЯТ ЗА СВОБОДА И СПРАВЕДЛИВОСТ!

Аз подадох жалба за обидите, за заплахите и за щетите по колата ми.

Правата са ми нарушени и след всичко прочетено в социалните мрежи, се притеснявам за живота си.

Искам още един път да благодаря на всички, които ме подкрепиха и на органите на реда за професионално свършената работа.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати