Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. БЛС иска оставката на управителя на НЗОК

Общество

БЛС иска оставката на управителя на НЗОК

БЛС иска оставката на управителя на НЗОК - Tribune.bg
Снимка:

Българският лекарски съюз настоява за оставката на управителя на НЗОК проф. Петко Салчев и на председателя на Надзорния съвет на НЗОК д-р Александър Златанов. Това заяви д-р Иван Маджаров, председател на БЛС.

„Повече от месец и половина сме свидетели на саботаж и имитация на преговори между БЛС и НЗОК. Законът за здравното осигуряване е категоричен, ние сме равнопоставени в управлението на средствата, равнопоставени сме в определянето на правилата за функциониране на здравната система в България“, заяви д-р Маджаров.

Той посочи, че на практика няма преговори между БЛС и надзорния съвет на НЗОК нито по начина, по който трябва да се разпределят гласуваните от НС пари в бюджета на НЗОК и как да достигнат до лечебните заведения, нито по предстоящия 3-годишен рамков договор, който определя не само пари, а огромно количество правила, по които ние работим.

„Искаме много ясно да заявим, че оттук нататък БЛС излиза от преговорния процес с това ръководство на Касата и надзорния съвет. Нещо повече настояваме за оставката на двама човека задължително – проф. Салчев и д-р Александър Златанов“, заяви д-р Маджаров.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БЛС, оставка, НЗОК
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети