Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. БЛС настоява за 20-25% по-високи цени на медицинските дейности

Общество

БЛС настоява за 20-25% по-високи цени на медицинските дейности

Снимка:

Следващата година е необходимо минимум с 20-25% да бъдат повишени цените на медицинските дейности, включително и на болничната и извън болнична помощ, коментира пред БНР д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз/БЛС/. Той предупреди, че в противен случай ще рухнат всички.

„Дори и да не плащаме 100% от бюджетите, което вече е абсолютно нередно, ако не сме в криза, ние трябва да си плащаме там, където е минал пациентът, а не просто бюджети“, изтъкна Маджаров.

По думите му утре ще има среща между БЛС и Здравната каса/НЗОК/, но в кабинета на здравния министър. От съсловната организация искат повече прозрачност, както и да участват в преговорите преди вземането на решения.

„Срещата между съсловната организация и Надзора на Касата трябваше да бъде вчера, но представители на съюза не са били поканени да влязат на преговорите“, обясни председателят на БЛС. Той уточни, че представителите на Лекарския съюз са останали с впечатление, че трябва да отидат на заседанието на Надзорния съвет на НЗОК и да чакат някой да вземе решение и да им го съобщи.

От Здравната каса пък вчера писмено обясниха, че заседанието им е закъсняло и затова представителите на Лекарския съюз са останали с впечатлението, че не са поканени.

„В едни други времена от началото на септември до декември е имало ежедневни срещи, многочасови, по пет, по шест часа разговори, в които винаги е участвал поне един отговорен от ръководството на НЗОК, управител  или подуправител“, припомни д-р Маджаров. БЛС настоява разпределението на допълнителни средства между болниците, които лекуват ковид пациенти, да е съобразено със свършената работа.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема